Позната картинка: Празна зала и в Европарламента Юнкер и Таяни в словесен сблъсък

Оказва се, че празната пленарна зала и неявяващите се на работа депутати е проблем и на Европейския парламент (ЕП). Именно това стана причина за сблъсък между председателите на Европейската комисия и на ЕП – Жан-Клод Юнкер и Антонио Таяни, информира БТВ.

Парламентът става за смях, това е несериозно!, коментира Юнкер заради присъствието едва на трийсетина – по неговите думи – евродепутати в залата. Заседанието, толкова зле посетено, бе насрочено за обсъждането на края на малтийското председателство на Съвета на ЕС.

Това е несериозно, ако тук днес бяха германският канцлер Ангела Меркел или френският президент Еманюел Макрон, залата щеше да бъде пълна, коментира Юнкер.

Той бе прекъснат на два пъти от Таяни, който настоя за уважителен тон към институцията.

Може да критикувате Парламента, но не можете да го контролирате, заяви Таяни.

Повече няма да участвам в подобни заседания, необходимо е уважение и към малките държави, каза Юнкер.

Той даде една-единствена оценка за малтийското председателство – „прекрасна работа“.

В отчета си пред евродепутатите малтийският премиер Джоузеф Мускат отбеляза като успех на приключилото преди дни председателство отпадането на роуминга в ЕС, приетото законодателство срещу избягването на плащането на данъци. Той съобщи, че цялата малтийска армия е впрегната в спасяването на хора в Средиземно море, но добави, че това не може да продължава вечно. Не обвинявам държавите, които искат да защитят собствения си интерес, необходим ни е начин да се справим заедно с миграционния прилив, посочи Мускат. Той определи оттеглянето на Великобритания от ЕС като „чудовище, което никой от нас не се опита да спре“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ми да си берат плодовете на ши6аната демокрация.
    инак отчета на малтийците показва, че малките имат по-добра преценка за нещата от големите .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.