Поискаха „задържане под стража“ за турски гражданин за притежание на вещество за производство на наркотици

Снимка: Архив

Днес, 20 април 2017 г., Окръжна прокуратура – Хасково внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.И., на 53 г., турски гражданин, привлечен като обвиняем за това, че без надлежно разрешително държал прекурсор за производство на наркотични вещества с цел разпространение, а именно 1200 литра оцетен анхидрид. – престъпление по чл. 354а, ал. 1, изречение второ от Наказателния кодекс. Това съобщават от държавното обвинение.

На 16 април 2017 г. органите на МВР са били уведомени, че шофьор на турски камион е оставил за съхранение в склад в гр. Свиленград съдове, съдържащи вещество, издаващо остра задушлива миризма. В помещението е било извършено претърсване и изземване. От склада са били иззети общо 1200 литра оцетен анхидрид, който съобразно българското и международното законодателство представлява прекурсор.

С постановление от 17 април 2017 г. турският гражданин М.И. е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Днес, 20 април 2017 г., Окръжен съд-Хасково ще заседава по искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия М.И.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.