Показваме ловни възможности на изложение в Загреб

Снимка: Архив

Световното изложение "Дни на лова и риболова" стартира в хърватската столица Загреб от петък до неделя. Министерството на земеделието, храните и горите ще участва със собствен щанд, като възможностите за лов в България ще представят и директорът на Североизточното държавно предприятие/СИДП/ инж. Веселин Нинов, както и представители на другите предприятия.

Посетителите на изложението ще могат да се запознаят с нови продукти и екипировка за лов и риболов. Ще бъдат представени и промените в законовите разпоредби в европейските страни, насочени към опазване и защита на дивеча, рибата и техните естествени местообитания.

В българският павилион ще бъдат показани експонати и реплики на ловни трофеи, част от които са отстреляни на територията на СИДП. Посетителите ще могат да видят филм за ловните стопанства и да се запознаят с възможностите, които предлага страната ни на любителите на този вид спорт.

"Целта ни е да рекламираме България, като ловна дестинация и да покажем, че разполагаме с богат дивечов запас, добре устроени ловни хижи и отлично подготвени специалисти, които познават районите си и дивеча, което е и предпоставка за успешен лов", каза преди отпътуването директорът на СИДП инж. Веселин Нинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България