Показват карикатури за корабокрушенци, лодки, риба и бурето с бира

image description

За Международния ден на моряка на 25 юни във Военноморския музей във Варна откриват изложбата „Морски карикатури“. Тя представя творби на 25 художници от 18 държави от Европа и Азия, които са част от богатия фонд на Дома на хумора и сатирата в Габрово.

Изложбата представя забавния прочит на карикатуристите по теми, свързани с морето, екологията, корабокрушението, оцеляването и други, съобщиха в аванс от пресслужбата на ВММ. Заредени с богата палитра от емоции карикатурите разкриват нестандартните възгледи на творците за морето, в които има и мъдрост, и ирония, и смях.

Авторите провокират с класация за най-голямата риба или лодката, която ще оцелее при всякакви бури, поставят въпроси за избора на корабокрушенеца между бурето с бира и парти с дами. С усмивка са пресъздадени и сериозните теми от нашето ежедневие, свързани с опазването на природата и „зависимостта“ на съвременния човек от телевизора.

Изложбата „Морски карикатури“ е първото гостуване във Военноморския музей на Музея Дом на хумора и сатирата – Габрово, и може да бъде разгледана до 2 август 2019 г.

Коментари

Задължително поле