Показват на ученици от в Пловдивско къде и как се произвеждат части за "Мерцедес" в региона

Къде и как се произвеждат части за "Мерцедес", "Рено", "Нисан" и "Фолксваген", ще могат да видят на място тази сряда учениците от три професионални гимназии от Пловдивска област.

Възпитаниците на ПГ по машиностроене-Пловдив, ПГ "Цар Иван Асен Втори"-Асеновград и ПГ по селско стопанство-Куклен ще посетят производствените цехове на немската компания "Мекалит" в зона "Куклен" в Деня на отворените врати, организиран от ръководството на фирмата със съдействието на "Клъстер Тракия икономическа зона" (КТИЗ) и Регионалното управление по образование

(РУО) в Пловдив.

Бизнесът в ТИЗ започна активно да помага за професионалното ориентиране на учениците от региона като промотира пред тях възможностите за индустриална кариера в България.

Германската компания Mecalit стъпи у нас през 2012 г., за да снабдява оттук предприятията на Liebherr, Bosch-Siemens Hausgeraete и Miele с детайли за бяла техника.

През 2016 г. "Мекалит" навлезе в нова област - производство на пластмасови елементи за автомобилната индустрия, за клиенти като Mercedes, Renault - Nissan, Volkswagen. Благодарение на успешния пример на развитие на "Мекалит" към индустриална зона Куклен тук бе привлечена още на една немска компания - "Willi Elbe Gelenkwellen".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони