Поканиха Община Свищов да се присъедини към Националния алианс за социална отговорност

Община Свищов участва във форум за представяне на социалните услуги на четири общини -  Белене, Никопол, Левски и Свищов. Организатор на събитието беше Център за обществена подкрепа - гр. Белене и   Национален алианс за социална отговорност /НАСО/. Основната тема на форума беше: „Партньорството между институциите, като гаранция за качествени социални услуги“. Ръководителят на Общинска служба „Социални дейности“ при община Свищов Анелия Димитрова, представи видовете социални услуги предоставяни в свищовска община, реализираните социални проекти и проектите в процес на изпълнение. Тя подчерта, че от страна на ръководството на община Свищов ръководителите и специалистите, работещи в социалните услуги, намират пълна подкрепа, разбиране и съдействие при реализиране на идеите си.

На форума, директорът на Центъра за обществена подкрепа Ася Михайлова презентира дейността на ЦОП – Свищов, предоставяните услуги за деца и семейства, и изградените междуинституционални връзки и партньорски взаимоотношения.

Презентирането на услугите в община Свищов предизвика овации и положителни коментари. Веселина Любомирова – експерт анализи и комуникации към НАСО, отправи специални поздравления към центъра, а участниците направиха заявка за обмяна на опит.

След форума бе отправена покана директорът на Центъра за обществена подкрепа в крайдунавския град Ася Михайлова да стане член на Националния алианс за социална отговорност /НАСО/. Алиансът е национална организация, обединяваща организациите, работещи за хората с увреждания и други социални групи, и  реализираща партньорство с националните организации на самите хора с увреждания, с държавата и общините в тази област. Той обединява и мотивира корпорации, желаещи и можещи да поемат социални ангажименти за своите работници, своя град, хората с увреждания и общество като цяло, за по-добро качаство на живот.

Дейностите си НАСО реализира чрез ЧЛЕНОВЕТЕ и структурите си, като им осигурява  условия за партньорство и успешно реализиране на проекти и дейности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони