Покриват 1 км река, разширяват улица

Снимка: Авторът

Покриване на близо 1 км от коритото на река "Енчова" през Шумен ще подобри натоварения трафик в района на ул."Марица". Това е един от проектите, който общината изготвя и ще кандидатства с него за външно финансиране през идната година.

Това оповести кметът Любомир Христов пред журналисти във вторник. Целта е с покриване на реката в участъка от зала "Младост" до "Арена-Шумен" да се разшири с още едно платно улица „Марица“ и моста откъм ул. „Васил Друмев“. По предварителни данни реализацията би струвала над 1 млн.лв., каза зам.кметът по строителство инж.Боян Тодоров. Един от вариантите е общината да кандидатства пред фонд "Бедствия и аварии".

През идната година общината ще влезе и в кварталите на Шумен с цел благоустрояване. Основните улици в тях са ремонтирани, но малки отсечки, тротоари и междублокови пространства се нуждаят от средства, които ще бъдат заложени в капиталовата програма на бюджет 2020-та.

В плана за следващата година е и превръщане на бивше зелено училище на Шуменското плато в Младежки център, както и подобряване на уличното осветление. За целта ще се кандидатства с проекти.

Коментари

Задължително поле