Българска кампания с международна награда за дигитален маркетинг

Как Роналдо доведе Де Лихт в „Ювентус“

Откриха две нови огнища на чума по свинете у нас

Мино Райола за Де Лихт: По манталитет е над Павел Недвед

Петя Аврамова: АПИ е спряла продажбата на винетки с едномесечно действие

Украинец, работил за Майкрософт, открадна 10 млн. долара в криптовалута

Премиерът Борисов обсъди план за ускорено развитие на автомобилната индустрия с представители на Аутомотив Клъстер България

„Технополис” започва изграждането на нов търговски център в Благоевград Наематели в него ще бъдат магазини за дамскa и мъжка мода, както и за стоки за дома

Обраха холандец в Шумен

Вижте кой е хакерът, пробил системите на НАП

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 17 юли 2019 г.

Апелативният спецсъд остави в ареста 11 души, задържани заради нелегална фабрика за цигари в Пловдивско

Светът отбелязва 50 години от старта на мисия „Аполо 11“ (ВИДЕО + СНИМКИ)

Задържаният за кибератака срещу НАП остава в ареста за 72 часа

Иззеха 11 пушки и пистолети от бракониери

Покупките на луксозни домове нараснаха с 25%

Двоен е ръстът при продажбите на луксозни апартаменти с 4 спални, а при тези с 2 спални увеличението в броя на сделките е с 67%.

Всяка трета сделка е с инвестиционна цел

Двоен е ръстът при продажбите на луксозни апартаменти с 4 спални, а при тези с 2 спални увеличението в броя на сделките е с 67%.
Сериозен ръст на сключените сделки с жилища от средно висок и висок клас се отчита в София през 2018 г. Увеличението спрямо 2017 г. е с 25%, показват данни на компания за недвижими имоти. Всяка трета реализирана сделка с луксозен имот през миналата година е била с инвестиционна цел.

Двоен е ръстът при продажбите на луксозни апартаменти с 4 спални, а при тези с 2 спални увеличението в броя на сделките е с 67%. В същото време се отчита спад при продажбите на апартаменти с 3 спални, както и на къщи, което се дължи на липсата на подходящи оферти, а не на отсъствие на интерес от страна на купувачите.

Интересът към сделките с жилища от средно висок и висок клас на етап “в строеж” и през 2018 г. остана голям. Подобен тип сделки представляват 60% от общия обем на продажбите на луксозни апартаменти. Все по-често купувачите на такъв клас имоти се насочват към жилища в затворени комплекси.

Цената на апартамент с две спални от средно висок и висок клас в София варира между 145 хил. и 180 хил. евро. Жилищата с три или повече спални започват от 210 хил. евро, показват още данните на компанията.

Разликата между офертната и покупната цена продължава да се свива, като достига до средно ниво от 2% за 2018 г., поради ограниченото предлагане и повишеното търсене. За сравнение – през 2013 г. разликата е достигала 11%.

През 2019 г. пазарът на жилища в средно висок и висок клас ще остане стабилен, прогнозират от компанията. Продажбите на имоти в процес на строителство ще продължат, а цените няма да се променят значително. Интересът към жилища с повече от 3 спални ще се запази.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.