Поликлиника загуби дело за над 200 000 лв. срещу бивша управителка

Снимка: Архив

"Диагностично-консултативен център 1"- Добрич, загуби дело срещу бившата си управителка д-р Велина Комарева с иск за 204 777 лв. Поликлиниката претендираше да получи сумата като обезщетение за имуществена вреда, причинена от д-р Комарева от незаконни разпоредителни действия в периода 2011-2015 г. Парите лекарката получила като възнаграждения за работата си като офталмолог по граждански и трудов договор в ДКЦ-1. В исковата молба се твърдеше, че сумите били прибрани неправомерно над заплатата й като управител.

Причинените вреди били установени в края на 2016 г. от Агенцията за държавна финансова инспекция, която издала и акт за начет. Добричкият окръжен съд обаче счете, че констатациите в акта не се потвърждават от събраните при разследването доказателства и експертизи. Договорите, по които д-р Комарева е работела като лекар са били законни, тъй като няма забрана медик с призната специалност да я упражнява в здравното заведение, която управлява.

Размерът на възнагражденията за прегледи също съответствал на вътрешната нормативна уредба на лечебницата. Затова магистратите отхвърлиха иска като недоказан и осъдиха ДКЦ-1 да плати на бившата управителка 7170 лв. разноски по делото. Решението подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право