Строят 25 станции за електромобили

„Московска 33“ укрепва Царските конюшни Обмислят възстановяване на Захарната фабрика

Кметът Фандъкова се срещна с изследователи от JRS

Скъпа „Гражданска“ само след катастрофа Цена на полицата от 156 лв. за шофьори без нарушения

Заснеха водно торнадо в югозападна Италия (ВИДЕО)

Изтеглиха локомотива, който се вряза в паднала скала в Кресненското дефиле

Харчим 17% повече за екскурзии в чужбина Даваме по 1100 лв. за командировка зад граница

Искат затвор за частен съдия изпълнител

Депутат гледа пищни мадами, докато текат дебатите за нов вицепремиер в парламента

ДАНС, митниците и НАП със спецоперация в петролна складова база във Враца

Робърт де Ниро се развежда със съпругата си

Шефът на НСО разпореди проверка заради спрян от катаджия Мерцедес на службата (ВИДЕО)

Френската прокуратура разследва част от финансирането на кампанията на Макрон

Спря сайтът на Министерството на финансите

Косово налага 100% мита за внос на стоки от Сърбия

 Политици и журналисти, престанете да се гаврите с Харманли!

Бежанският лагер в Харманли срина рейтинга на града, известен с Извора на Белоногата.

Вече три години политици и журналисти вдигат рейтинг и живеят на гърба на малкия Харманли. Те използват проблемите с бежанците, но не да ги решат, а да печелят дивиденти. Идват едни, които правят нещо и го определят като героично, но след това пристигат други, които обвиняват първите и вършат това, което според тях е правилно.

Преди време градът бе известен с това, че тук е Изворът на Белоногата и че има казарми, където са служили много известни хора. През комунизма бяха построени и два корекома.

Ако това са все пак добри новини, то в последно време малкото градче доби друг имидж, който срина рейтинга му до този на сирийски град, където убийствата са всекидневие, а човешкият живот струва колкото цената на патрон на калашник.

Причината е присъствието на бежанци от Близкия изток, които не се харесват на мнозина. Именно те станаха опорната точка, от която много политици добиха рейтинг. Това се дължи на небръснатите младежи в немарлив вид, които приличаха на онези, които в размирните държави правят атентати, викат „Аллах акбар“ и убиват де що сварят. Най-пресният пример е за журналист, направил филм, където от Харманли показва само такива хора.

Бежанците са настанени в лагер, създаден през 2013-а, който само за няколко месеца се препълни. Същата есен започна с дъждове и условията тук станаха непоносими. Това се разчу и към малкото градче започнаха да прииждат медии от цял свят. Те показваха ужасните условия, в които са настанени бежанците.

В очите на хората Харманли стана най-лошото място за пребиваване на мигранти, а бившият кмет още в началото ги определи като престъпници, които щели да опропастят града.

След като държавата, макар и със закъснение, започна да подобрява условията, медиите продължиха да се гаврят с Харманли и започнаха да пускат други сензационни публикации, свързана с бежанците. Първата стряскаща новина бе, че един от тях показвал члена си на харманлийка. В това няма нищо вярно, но предизвика негодувание срещу бежанците.

Последва друга стресираща журналистическа сензация – мигрант искал да отвлече дете на харманлийка. Още същия ден проверката на полицията разясни случая, а той е, че малко дете изтичало от майка си, а бежанец го завел при нея. Казал й нещо на английски, но тя понеже не разбира, решила, че той ще отвлича детето.

След това се появиха съобщения, че негрите, настанени в лагера, тормозели харманлийци. Цветнокожите ходеха през деня на стадиона, играеха мач, а вечер пиеха по една две бири и се прибираха. Вдигнаха няколко пъти оборота на заведения. Не създаваха конфликти. Заради непоносимостта на по-гласовитите в лагера бе въведен вечерен час, а по-късно бяха преместени на други места.

За две години оттук са минали над 15 000 мигранти, а престъпленията от тях са не повече от 15, според официални данни на полицията. За справка местните роми всяка година генерират над 400 престъпления.

По-късно се появи друга новина, че опасна болест се разпространява от бежанците харманлийци. Градът бе определен като „изнасилен“, „клоака“, а в него витаели „тъмни сили“.

Местни политици еднодневки раздухаха тези страхове, а по-късно на помощ им се притече евродепутатът Ангел Джамбазки и кандидат-президентът Красимир Каракачанов. След това дебатът се пренесе и в Народното събрание, където всеки, който защитаваше харманлийци, смяташе себе си за герой. Пак се изговориха ужасни неща, макар тези от жълтите павета да бяха виждали града само на карта.

Пак на гърба на Харманли.

Гласът на най-активните бе усилен от повечето централни медии и в техни предавания самозванци иззеха работата на лекари, като поставяха диагнози, нареждаха на полицията, заканваха се да се самоотбраняват, измисляха и тълкуваха правила както на тях им е изгодно, забраняваха организации.

В името на „доброто“ на харманлийци.

В крайна сметка партиите си спечелиха гласове, телевизиите – зрители, сайтовете – посещения, а вестниците – тиражи от раздухването на страхове и създаване на фалшиви герои. Сега тези лидери са отново на жълтите павета, а животът на местните хора стана още по непоносим, защото градът на Гергана бе използван за лична употреба по нечистоплътен начин.

Вихрят се политици, търсещи 15 минути слава

Присъствието на бежанци от мюсюлмански държави не остана незабелязано от националистически формации и политици, търсещи 15 минути слава. Появиха се спасители на града, които уж го защитават, а започнаха да измислят ужасяващи новини за това на какъв тормоз са подложени харманлийци. Появиха се новини от рода на „Сирийци клаха българи“, „Масови мелета с бежанци в Харманли“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (30)

 1. “ През комунизма бяха построени и два корекома.“ Хора,престанете с тоя“комунизъм“ Комунизъм в България тогавашна не е имало.Четете Маркс какво е написал по въпроса за комунизма. Комунизмът е висш строй на обществото,който не е достигнат. Само Япония може да се доближи до него. В България имаше социализъм и зародилата се червена буржоазия,докарала после нелицеприятната т.нар.“демокрация“ българска. Предизвикала мутренската престъпност ,безвластието и унищожението на държавата. А „Кореком“ беше добра идея. Тогава. Магазините му бяха по цялата държава. С приемливи цени.

  1. Примамливи цени, Тери, ама за тези, дето имат доларчета. И такива, като твоето котило си ги купувахте по 78 стотинки, а за простолюдието доларите идваха от виетнамците по 2,5 – 3 лева…. За това си мислиш, че цените са били приемливи. Много по-лесно би било да се разреши свободна търговия, но самата дъщност на понятието комунизъм е да държиш едни хора в клетка, да им биеш ваксините, да им даваш редовно помия и да си ги колиш, като ти се прииска. За комунистите народът е и свиня, и овца и крава… Това ли искаш да се върне?

 2. Е браво!Независимо от това дали съм съгласен със съдържанието ,защото и тези „бежанци“ не са свети води ненапити!Мога да поздравя автора за грамотната статия ,за разлика от голяма част от досегашните плювания-стил селска вечеринка!Ясен аргументиран и спокоен тон с призив за човечност ,а не с поредна доза напрежение и провокация!

  1. краси, ти в харманли ли живееш?
   щот хората са казали: „на чужд гръб и сто тояги са малко“…

  2. отделно, отговори си обективно ли е писание не споменало размириците отпреди няколко дни… или викаш Красимир е прост демократ и не помни цяла седмица…

   1. Хубаво е като се чете нещо ,да се чете с разбиране ,а не просто да се върти една и съща плоча само защото си си поддържаме нашата комунистическа кауза и не е добре някой да ни противоричи,живковисте!Прочети малко внимателно върху какво съм акцентирал и тогава си пиши собствените размисли и страсти!Казах че на база на неграмотната и платена журналистика от последно време ,тази статия е малко по-грамотна и адмирирам ,журналистите наистина да почнат да упражняват професията си ,а не да са верни слуги на лева и еврото!Казах вече ,ама трябва да се чете че никак не мисля че бежанците са божи-кравици и трябва да бъдат адмирирани!Ама видно в това че вероятно нямаш шести клас -четене с разбиране ,не виждам смисъл да ти разяснявам повече!

  3. Краси, прояви човечност: вземи една част в твоя град! Моят е на изчезване! Като човешкото в мен!..

 3. Честито, харманлийци! Вие, заедно с италианците, австрийците, британците и както се очертава целокупното население на Европа сте „малоумни наивници“. Вашите страхове са „безпричинни“, „истерични“ и „глупави“, плод на манипулации на едни лоши хора. Затова работете, плащайте данъците си и не се занимавайте с неща, които са „над вашето ниво на компетентност“. Има си хора, които са по-умни от вас, които преценяват работите. И ако случайно „мигрантите“ набият некой от вас, изнасилят жените ви, дъщерите ви, пък и както се очертава синовете ви, то това е в изключителен ваш интерес. Вервайте ми.

 4. Нищо не искам да се връща,“няма значение“. Само казвам,че в България тогава комунизъм не е имало. А цените в Корекома бяха приемливи за мен,работех,имах си заплата и си купувах валута.Марки,долари и паунди.Далаверата с виетнамците стана по-късно.

 5. “ Най-пресният пример е за журналист, направил филм, където от Харманли показва само такива хора.“ – почин използван от ВСИЧКИ‌ западни журналисти по времето на „прехода“, представящи действителността в България ЕДИНСТВЕНО от циганските гета…

 6. Он топик: дописникът атанасов да иде да поживее две години в харманли… желателно до лагера за имигранти.
  А после кат напише статийка, ще го подкрепя. Дотогаз ще си бърша зaдника с творенията му…

 7. Защо прехвърляте дискусията в друга посока?Пишете за съдържанието на материала.Авторът е прав за това, че всичко беше не за Хармалийци, беше с политическа цел за изборните резултати.Ако се даде и мандат за съставяне на правителство на фашистите нещата ще продължат още малко. Ако не ще пламнат наново някъде из страната за предстоящите парламентарни на пролет.Ще ги ползват всички политици без да направят нищо съществено за едните и другите.Но пред ЕС началниците ще кажат „Всичко е нормално, дайте пари за още три лагера“.Това са нашите избраници,колкото големи патриоти изглеждат толкова големи дупедавци са. Страда целокупният Български народ.

 8. и също така искам да попитам дописника атанасов, защо не е споменал ни дума за бунта отпреди две седмици… дали защото е безродна платена подлога?

 9. Като четеш статията да заплачеш от умиление. Колко възпитани, добронамерени и учтиви млади хора са изпаднали в нищета. И не един, двама а цели 15 000 възпитаници на миролюбивата мсулманска религия. Децата на Корана прогонени в дън гори Тилилейски от Змея Горянин не могат да намерят покой в неблагодарната България. Какъв позор за нашего брата българина. И представяте ли си като дойде някой немски или какъвто и да е журналист и нарисува деветия кръг на Дантевия ад, моята жена такъв скандал ще ми вдигне за бедственното положение на бедните деца на исляма.
  А пък аз ще се разсърдя и ще отида в един мой приятел да му допия дюлевата ракийка.

 10. Какво 4акаме, да съборим недостроената ограда и да дойдат 3 -4 милиона ислянисти, да им построим 2 – 3 хиляди джамии а ние да пеем за ПРАВОСЛАВНОМУ БОЛГАРСКОМУ НАРОДУ за МНОГАЯ ЛЕТА!

 11. Не мисля,че тоя човечец, набеден незнайно от кого за журналист е изразител на мнението на харманлийци. За тези дето го познават и знаят,че така наречената му редакция се състои от бармани и сервитьорки,чакащи“бакшиш“от властта и виждайки очевадния му афинитет към същата/заминаваща/си власт е напълно разбираемо притеснението на господина.Проследявайки мисловните му напъни ясно се вижда на кого е „слуга“…….Така,че Иване кажи си……..!

 12. Иване, не случайно в града ти викаме ДУПКА. Ти си продажник и родоотстъпник, който за 5 мин. слава и 10 лв. келепир и жена си ще продаде!.
  15000 минаха оттук, да. Кажи колко хиляди от нас заминаха, нещастник такъв!
  Градът беше 20-22 хил. Сега е с 10 хил. по-малко. Това защо не го напишеш?
  Подлога талибанска нещастна!
  Срам ме е от продажници като теб! Заради гакива като теб сме та тоя хал в Харманли!!

  1. Имам приятели в Харманли и като съм в Бг редовно им ходя на гости. Не, че нещо ама хората не емигрираха заради бежанците а заради това, че няма препитание по този краи. В Харманли гасяха уличното осветление в 22 часа не заради емигрантите, а заради липса на пари, защото един червен кмет ги остави банкрутирали(и въпреки всичко повечето са червени в градът). Когато се санираха блоковете, на маса един харманлийски бек ми каза, че той няма да позволи да му се санира блока защото видиш ли ББ щял да му вземе панела. Че и сега същите схеми и вълнения.

   1. Приятелю, хубаво е, че минаваш през Харманли. Още по-хубаво е, че днес не съм на работа, за да ти отговоря, защото аз пък живея тука.
    В Харманли никога през това хилядолетие нощното осветление не е гасено в 22 ч. Без значение кой е бил кмета. 🙂
    Относно червения кмет… Да ти кажа честно, от една година насам, откак го свалиха, със свещ го търсим! Имаше си кусури човека, безгрешни няма, но в сравнение със сегашната мухла бе китка. И извинявай, но щом 3 мандата сме си го избирали, значи не е бил лош, нали. Имаше и едно огромно предимство пред сегашните управленци от женски пол, „избрани“ отгоре, за да мълчат и слушат: той имаше мнение! И беше единственият, който още в началото каза, че е против лагера в харманлийското поделение, което му и изяде главата!
    В статията на Ванчо Дупката угодно е посочено, че центърът бил създаден през 2013-та. Всъщност го създадоха Цветанов, Борисов и местния им наместник Узунова през 2012 година, определяйки бившото поделение за площадка за временен център. Докато беше временен, заприиждаха орките и стана постоянен. Но бившият кмет винаги е бил против! И до ден днешен е с нас на всеки протест, за разлика от наследницата си, която след като жандармерията потуши бунта реши да приема декларации, че бежанците ни създавали неудобства?!?
    Харманли е малък град, приятелю. Той не е изключение от общата тенденция на застаряване на населението, на невъзможността на младите да намерят добре платена работа тук и т.н. И при стария кмет беше така. Разликата е, че сега за година загубихме рязко хиляди!! И че преди поне си идваха в почивните дни!.. А сега – не!! Дори самите ние вече мислим за тяхното добро с думите: „Луди ли сте? Стойте си там, ние ще дойдем!“
    Населението на града според мен днес е не повече от 10-12 хил., с тенденция догодина трайно да е под 10!! За сметка на това имаме най-големия общински съвет, защото по списък с приетите и регистрирани талибани на територията на общината сме около 30 хил.
    Не си мислете, че това, което става е нормално, и че ние сме безмозъчни коне с капаци, чакащи някой да ги яхне, за да се превърнем в екстремисти! Не! Ние сме хора като вас и водим живот като вашия. При нас обаче насила са стоварени и продължават да стоварват хилядни орди. Това се прави съзнателно с невъзможното намерение ние да мълчим, те да си седят тука мирни и кротки и на всички вас това „неудобство“ да ви бъде спестено.
    Те обаче не стоят мирни и кротки, защото са неграмотни, от различни етноси са и са в сериозна вражда помежду си. Вече изравняват кажи-речи нашата бройка, а всички правителства, агенции и правозащитни организации по света са ги оставили да трошат създаденото за тях, да живеят в собствената си мизерия и да реват, че някой им е виновен.
    За нас вече е ежедневие в хубавият ни български град, който е на половин век, да гледаме надупени хора в афганистански одежди да се молят, да подвикват на жените ни, да се плющят един-друг, да им шият задниците и ние да се чудим не идва ли и нашия ред.
    Проблемът е сериозен и за него не е виновен стария кмет, повярвай! Нито е виновна новата кметица! Политиката на затриване и заличаване на града идва отгоре и е удобна комай за всички за тая страна, с изключение на нас – харманлийските животни, тръгнали да трогат тия хубави хорица!
    Само че ние не искаме да живеем в град, който някой насила ислямизира! И затова напускаме града си! Някои от нас – и държавата!
    А Ванчо Дупката си е просто Дупка на повикване!! 🙂
    Тук кметове и кметици нямат нищо общо, ако че на теб така ти отърва!

    1. Кви хилядни орди кви пет лева. Нали ви знам 5 те общежития в началото на градът. Знам ви и нрава и знам че ревете като ужилени и сте склонни да преувеличавате както го правиш и ти. Ква реализация търсиш в Харманли кви пет лева??? Та това градче си е баш село западнало където от години нищо не се случва освен хората да емигрират. Проблемът с талибаните не е заради тях а заради занижения контрол и западналата база (и не не са направили цялостен ремонт навсякъде а само на малка част от общежитията). Че тои краят ви е пълен със Сали, Мали … Ибрям и др където ходят с шаварите какво се правиш на ущипан. Не съм съгласен с теб „приятелю“ особенно като изляза на кръчма с моите приятели и компанията им и виждам колко сте зле …а за това колко сте умни, не ми говори, защото в такъв град няма как да ти е голяма и общата култура и мирогледът(ходенето до мола в Стара Загора или Пловдив не се брои).

     1. Ми заради такива грамотни евроатлантически олигoфрени като теб запада не само Харманли, ами и десетки малки градчета западат…

 13. Предположих, че това е написано от продажник, безроден боклук. Харманлиец потвърди, че съм прав.

 14. Коментарът на Харманлиец е самата истина! Вие, които четете и се чудите на кого да вярвате, уверявам Ви, това е постът на Харманлиец!

 15. Прочетете плана на Ричърд Ран и Роналд Ът за България. На 100% съм уверен, че всички въпросителни ще отпаднат. В настоящия момент изпълнител (палач) е ясен на всички. ГЪРБавите чумата да ги вземе.

 16. Петроха, Няма значение! Не можете да убедите или ограмотите увредени мозъци! Те не четат, или ако четат хващат само това, което им отърва и си повтарят едно и също като изтъркана грамофонна плоча… А на някои и им плащат за това!…

 17. Специално заем Оферта за почивка Бързо и надеждно Между Другото, В рамките на 48 часа

  Здравейте моето име е szabola szlone.

  Аз работя в структурата на финансиране, и нашата агенция за кредитиране предоставя заеми, вариращи от 2000 € до 950 000 € индивидуални, организации, експерти, предприемачи, инвеститори в недвижими имоти.

  Email: szabolaszlone89@gmail.com

 18. До г-н Иван Атанасов: Господинчо, стига с тези платени драсканици в духа на криСталинка – „да ги приемен бежанците с отворени обятия, че с тях ще си решим демографския проблем“!!! НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН!!!! Нашите продажни политици правят и невъзможното, за да ни прокудят от родната ни България, а в същото време плащат немислимо луди пари за издръжката на тези така наречени „бежанци“!!!!! И как ще ми обясниш къде са полиция, армия, служби за сигурност, че се допуска за две години в страната да влязат нелегално 15000 талибана, след като нелегалното минаване на границата е престъпление? Подлога си ти, господинчо!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.