Политическа пропаганда и екстремен феминизъм в Assasination Nation

Поредна порция анти-Тръмп естетика

52_4Анти-Тръмп истерията на Холивуд продължава. Новият филм Assassination Nation е поредният опит на кино индустрията за сатира на Америка и демонизиране на президента чрез представяне на изкривена реалност, в която белите мъже са лоши сексисти, а жените и малцинствата са жертви, които трябва да възстанат срещу своите лоши капиталистически поробители.

Сюжетът разказва за гимназистката Лили и нейната група приятелки, които, подобно на всички останали жители в техния малък град Салем, водят типичен съвременен живот, изпълнен с купони, флиртове, сексуални изживявания, селфита, безбройни чатове и активности в социалните мрежи и крият своите тайни. Когато анонимен хакер започва да разкрива детайли за личния живот на хората в града, резултатът е надигането на абсолютен хаос и ужас, в центъра на който се озовават Лили и приятелите ?, които може и да не преживеят нощта.

В този типичен трилър сюжет са вмъкнати повечето от опорните точки на модерния екстремен феминизъм. Плюс на филма е участието на много приятни мацки, сред които и крайно атрактивната Суки Уотърхаус.

Коментари

Задължително поле