Тейлър Суифт стана моден дизайнер Певицата в колаборация със Стела Маккартни

Проверяват съмнителен багаж на Летище София

Паника заради изчезнала украинка в Бургас Чужденката открита жива и здрава, продала телефона си

Допълнителни полицейски екипи ще пазят селата в Пловдивско

Трактори и комбайн изгоряха заради технически неизправности

Рекорден брой пожари опустошават тропическа гора в Амазонка

Помпео: САЩ ще попречат на иранския танкер да достави петрол в Сирия Държавният секретар заплаши Гърция със санкции

Мария Илиева разпуска в Маями (СНИМКИ)

Украински съд нареди Порошенко да бъде разследван за корупция

САЩ са готови да възобновят дискусиите със Северна Корея за ядрената й програма

Емблемата на Благоевград Ансамбъл „Пирин“ с концерт в Амфиполи, Гърция

Деветокласник се удави в река Янтра Водолази извадиха тялото на момчето

Издирват над 250 затворници, избягали от затвор в Западна Папуа

Киану Рийвс и Кари Ан-Мос се завръщат в „Матрицата 4“

Шефът на Роскосмос: Американските колеги са забравили как да стигнат до Луната

Полицаите на протест след седмица или две

„Около бюджета съществува един много сериозен проблем – каза той по БНР. Оказва се, че увеличението му със 109 милиона е предназначено не за повишаване на заплатите на служителите, не за обновяването на техниката, не за подобряването на условията им на труд, а за покриване на увеличените им осигурителните вноски в НОИ с 20%. Практически през следващата година се очаква МВР да работи с бюджет в размери като на 2015 и 2016 г. Това означава отново капиталови разходи в размер, който е смешен за ведомство с мащабите на МВР, никакво увеличение на възнаграждението на служителите и изключително ограничени средства за техническо оборудване.

Всичкото това, заедно събрано, означава продължаващо спадане на мотивацията на полицаите, пожарникарите и др. и изключително сериозна заплаха за сигурността на гражданите. Никак не е за пренебрегване възможността да се повтори тази година това, което министър Горанов предизвика преди около година с тогавашния проектозакон за бюджета, орязващ социалните ни придобивки. Ако това се окаже тенденция, то става все по-възможно и вероятно да излезем на протест. Ние просто нямаме друг вариант за реакция“, заключи Попов.

Колегите му публикуваха на фейсбук страницата на СФСМВР видеозапис на песен от филма „Волни до гроб“, изпълнявана от мъже с униформи на странен език. И написаха до нея: „Както каза премиерът в оставка, някои неща трябва да се изпеят, за да се разберат. Днес с песента на свободния милиционер отправяме посланието: Без техника, без униформи, с мизерни условия на труд, без мотивация – НЕ СТАВА! Надяваме се езикът да е разбираем за адресата. От български се убедихме, че не разбира!”

Румяна Бъчварова: На МВР не достигат 172 млн. лв.

Това е работата на синдикатите – да излизат на протест. Работата на останалите във ведомството е по-различна. Мога да кажа, че най-високият дял за разходите за персонал, тоест за заплати, е в бюджета на МВР и надхвърля деветдесет и няколко процента. Видях, че се иска 7% увеличение на заплатите. Намирам това за справедливо, но мога да кажа, че ако увеличим заплатите, това ще стане за сметка на капиталовите разходи или разходите за издръжка. Защото общият бюджет няма как да се повиши. По-важно е според мен да насочим усилията си към по-добро екипиране, към повече автомобили за полицаите… Бюджетът на МВР мина през комисия и беше одобрен с разбирането, че не достигат 172 млн. лева. За съжаление в момента не е ясно откъде могат да бъдат намерени.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.