Полицаи гониха посред нощ автокрадец, задигнал БМВ в Лом

Снимка: Архив

Служители на МВР засякоха в Лом изпечен автоапаш, току-що задигнал автомобил. При започналото преследване крадецът скочил от колата и избягал. Задържана обаче е приятелката му, която също била в отмъкнатото возило, съобщиха от полицията в Монтана.

В петък към 2 часа през нощта жител на крайдунавския град подал сигнал за току-що откраднато БМВ 325 Д, със софийска регистрация. Служителите на Районното управление на МВР веднага започнали издирване и след пет минути открили задигнатата кола край бензиностанция до река Лом. Полицаите тръгнали след БМВ-то и го настигнали по пътя за близкото село Долно Линево. Разбрал, че не може да избяга, крадецът спрял насред пътя, изскочил и потънал в тъмното. Униформените обаче задържали приятелката на апаша П. Р./22 г./ от Лом, която слязла от колата, но не успяла да избяга.

В изчезналия автокрадец пазителите на реда веднага разпознали 19 годишният Люсиен Г. Младежът е криминално проявен и осъждан многократно. През август тази година той задигнал „Рено Лагуна”, но искането за задържането му не е било одобрено, заявиха от полицията. През деветте месеца на тази година в област Монтана са регистрирани 27 престъпни посегателства на автомобили. Повечето от возилата се разфасоват в нелегални депа за резервни части.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България