Полицаи задържаха въоръжен помориец след тричасови преговори

Снимка: Архив

Мъжът извадил пистолет при семеен скандал

42-годишен жител на Поморие, въоръжен с огнестрелно оръжие е задържан от служители на ОДМВР–Бургас след тричасови преговори с екип от психолози и служители от Районно управление-Поморие. Не е допуснато използване на оръжието, като от инцидента няма пострадали, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

В 13.48 ч. днес е получено съобщение за пореден семеен скандал, възникнал в дома на помориеца, разположен на ул. „Княз Борис I”, като спречкването било между него и двамата му родители. Към мястото на инцидента се насочили два полицейски екипа от Районно управление - Поморие, които констатирали, че 42-годишният мъж се държал агресивно с родителите си и бил въоръжен с пистолет. Забелязвайки полицаите помориецът размахал оръжието, отправяйки заплахи, като майка му успяла да излезе от къщата.

Баща му, който е трудноподвижен, останал в дома, в който били и летовници, отседнали на квартира. Помориецът излязъл пред единствения изход от жилището и останал на двора, където са водени и преговорите със сформирания екип от психолози и служители от Районно управление - Поморие.

Към момента-42 годишния помориец е задържан за срок от 24 часа. Огнестрелното оръжие е иззето – констатирано е, че същото е законно притежавано, тъй като мъжа до преди осем години работел в Районно управление – Поморие в „Патрулно постова дейност”. Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в Районна прокуратура – Поморие.

Коментари

Задължително поле