Полицаи задържаха 16-годишни насилници за гавра с връстник

Двама 16-годишни ученици са били отведени в ареста на Трето РУ-Пловдив заради упражнено насилие и гавра с техен връстник, а видеоклипът е качен в социалните мрежи. На него се вижда как единият насилник държи свой съученик, а другият допира задните си части в лицето му.

"Действията спрямо непълнолетните са предприети по повод разпространен видеоматериал. За случая е уведомена Районна прокуратура-Пловдив и е започната проверка по чл. 325, ал.1 от НК", съобщиха от Областна дирекция на МВР. Наказанието за подобни хулигански действие е лишаването от свобода до 2 години или пробация и обществено порицание.

Единият от хулиганите е десетокласник в Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия "Архитект Камен Петков", а другият, който държи жертвата, е възпитаник на Професионалната гимназия по електротехника и електроника.

Непълнолетните насилници вече са се извинили публично и са обяснили, че всичко е било на майтап, като не са очаквали случката да има такъв отзвук и последствия.

Институциите в Пловдив се самосезираха, след като скандалният видеоклип се завъртя в интернет. От Регионалното управление по образование-Пловдив назначиха пълна проверка по случая и уведомиха за него Държавната агенция за закрила на детето и Социално подпомагане. В доклада до Министерството на образованието и науката от РУО-Пловдив пишат, че вече са проведени разговори с родителите на единия от участниците в клипа, а родителите на другия насилник в момента са в чужбина и предстои да бъдат уведомени за случилото се. Пловдивската полиция също започна разследване на поведението на двамата непълнолетни гамени.

Това не е първи случай на хулигански прояви в Професионалната гимназия "Арх. Камен Петков", известна повече като Строителния техникум. Преди 2-3 години там имаше "мода" да се свалят гащите на учениците от осми и девети клас, като жертвите бяха издебвани отзад.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България