Полицаи за 3 месеца изловиха 36 дрогирани, 79 пияни шофьори и 8 водачи с рисково управление в Търновско

Пътна полиция и РУ-Велико Търново предприемат крути мерки срещу нарушителите на пътя  

Пътна полиция и РУ–Велико Търново предприема сериозни мерки срещу недобросъвестните водачи.
Служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Велико Търново и полицейското управление в областния град работят усърдно и през летните месеци за противодействие на пътния травматизъм, намаляване на пътните инциденти и респектиране на недобросъвестните водачи. 

Статистиката сочи, че само в периода от началото на юни до края на август тази година са санкционирани 8 водачи за рисково шофиране. През същия период са установени и 36 водачи, седнали зад волана, след употреба на наркотични вещества и 79, употребили алкохол. 

"Създадена е организация и са изградени установъчни пунктове в централна градска част, където на полицейските екипи е поставена конкретна задача – спиране и проверка приоритетно на мотоциклети и АТВ. Всяка вечер се проверяват около 15-20 такива превозни средства и техните водачи. Към тези със склонност към рисково шофиране своевременно се предприемат необходимите законови мерки", информират от ОДМВР в старата столица. 

От ведомството допълват, че предстои да бъде изпратено сигнално писмо от ръководството на РУ – Велико Търново до Община Велико Търново, в което ще се настоява да се забрани преминаването на мотоциклети по ул. „Васил Левски“, в участъка от Съдебна палата до Централна поща и по ул. „Независимост“, в участъка от Централна поща до площад „Цар Иван Асен I“ за времето от 20,00 ч. до 06,00 ч. По този начин ще се ограничат нивата на шум и нарушаване на нощната тишина, което е сериозен проблем за гостите на града и живущите в централна градска част.    

"Периодично се провеждат специализирани полицейски операции в тъмната част на денонощието в различни участъци на града и с различни приоритетни задачи, според обстановката. Този вид нарушители се събират на групи, избират си участък и наблюдават за появата на полицейски патрули. За да бъдат максимално ефективни екипите на Пътна полиция и РУ – Велико Търново е необходимо и съдействието на гражданите. При появата на такива групи, незабавно да сигнализират на тел. 112, за да се може своевременно да се предприемат необходимите действия", апелират от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони