Полицаи иззеха близо 200 кг контрабанден тютюн във Видин и Плевен

Снимка: МВР, архив

Вчера, на улица в кв. „Нов път”, служители от полицейски автопатрул към РУ - Видин спрели за проверка таксиметров автомобил „Шевролет Матиз”, шофиран от 45-годишен мъж. В колата пътувал М.И. /26 г./ от Видин. На задната седалка, и на пода пред нея, униформените установили девет найлонови чувала, съдържащи нарязана суха маса с жълто-кафяв цвят и специфичен мирис на тютюн. Общото тегло на нередовната акцизна стока възлиза на 100 кг, чувалите са иззети по надлежния ред. По случая с полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан М.И. Работата на разследващите продалжава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс, съобщават от МВР.

picture-010През първото шестмесечие на 2017 г., в хода на проведени специализирани полицейски операции и проверки в област Видин, служителите на реда  са иззели над 241 000 къса цигари и 235 кг нарязан тютюн без бандерол.

Нелегален тютюн откриха служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и РУ - Долни Дъбник при проверка на „Опел Астра", спрян за проверка в града. В багажника на автомобила, управляван от 30-годишен жител на село Буковлък, полицаите намерили седем чувала с разпределени в тях общо 90 кг суха, нарязана жълто-кафява листна маса  -  тютюн. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК, работата по което продължава. Нанесената щета на държавния бюджет от невнесен акциз е в размер на около 13 600 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право