Полицаи и ловци издирват 70-годишен мъж, изчезнал в Балкана

Над 20 полицаи, ловци и доброволци издирват 70-годишен мъж от Антоновско, изчезнал още в понеделник вечерта. Димитър Наков от село Голямо Доляне бил видян последно, към 17 часа на 28 ноември, в Птичево, Омуртагско. Там се почерпил с ракия в кръчмата и тръгнал да се прибира. Мъжът познавал добре околността и без проблеми изминавал километри в Балкана. Този път не се прибрал. В сряда надвечер брат му Илия подал сигнал, че е изчезнал и веднага започнало дирене.

Двамата братя са  последните жители на Доляне, където има 1-2 къщи, казаха от кметството в Антоново. При тях неотдавна се завърнала и сестра им, но сега тя била в болница.

Братята са познати в района с развъждането на полудиви прасета, които са пуснати на воля из цялата околност. Преди години имаха стотици, чийто брой  не знаеха дори приблизително. Имаха клиенти от целия регион.

За издирването на изчезналия мъж са вдигнати служителите на участъка в Антоново, полицаи от Омуртаг, членове на ловни дружинки, съобщиха за „Труд” от полицията в Търговище.

Издирването е затруднено заради лошото време и по-обилния сняг в Балкана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право