Полицаи и медици спасиха 16-годишен мигрант, потърсил помощ от гората край магистрала

Труд news

Полицаи и медици спасиха 16-годишен мигрант, който сам потърсил властите за помощ тази нощ. Момчето, което се представило, че е от Сирия, се обадило на спешния телефон 112 и съобщило, че е загубило и е само в гората, като има нужда и от лекарска помощ.

"Тази нощ към 01.00 ч. на телефон 112 постъпва обаждане от 16-годишен сирийски гражданин. Момчето съобщава, че се е изгубило в гората в района на АМ "Европа" и гр. Драгоман. Уплашен, дехидратиран и със счупен крак моли за помощ.

Благодарение на задействаната услуга AML (Advanced Mobile Location), която подобрява точността на локализацията до четири хиляди пъти, пострадалият бързи е локализиран. С данните от GPS координатите на неговото местоположение, сигналът е предаден на ОД МВР и РД ПБЗН - София област, ЦСМП София и ГПУ Калотина. Осъществена е координация между 112, спасителните екипи и пострадалия.

Така момчето е открито от екип на ГПУ- Калотина и транспортирано от ЦСМП София до лечебно заведение, където е прието за лечение", съобщават от полицията. 

Не е представена повече информация как точно момчето се е озовало в гората край Драгоман, дали се е изгубило или е изоставено от група за трафик на мигранти. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини