Ротари клуб дари на Община Велико Търново проект за възстановяване на емблематичната зала във Военния клуб Театралният салон изгоря при пожар преди 5 години и от тогава е неизползваем

Правителственият „Фалкон“ с премиера Борисов на борда приземен ръчно на летище София

Търговец на гласове наказан с 11 месеца затвор условно

Велико Търново влезе като дестинация в каталозите на най-големия румънски туроператор

Деси Слава откровено за следродилната депресия Трябваше да отмине по-бързо, признава певицата

7 водещи архитектурни бюра подадоха проекти за реконструкция на пл. „Св. Неделя“

Руски военни се разположиха в американска база в Сирия (ВИДЕО)

Вандали откраднаха бастуна на Пенчо Славейков в центъра на столицата

Стефан Данаилов излезе от комата

Задържаха крадец на бебешка количка от жилищен вход

Владислав Горанов: Проблемът с фалшивите болнични не е само в България

Невиждани снимки на Андреа без фотошоп

Съдът в Перник разпореди повторно броене на бюлетините за общински съветници

Стефан на Гала с равносметка за последната година

Борис Джонсън няма да удължава транзитния период след Брекзит

Полицаи и пожарникари обучават деца в забавачка

Близо 330 малчугани от детска градина „Делфин” в к-с „Меден Рудник” с директор г-жа Сребра Славкова участваха в двустепенното превантивно полицейско занимание „Опознай професията”, проведено за първи път в учебното заведение.

Заниманието стартира със служителите от моторизирано звено „Сигма” към сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас, които демонстрираха отличителните белези в своята униформа, както и специфичното оборудване, сред които стоп-палката и дрегера за употреба на алкохол. Децата възторжено приветстваха пътните полицаи, като ги поздравиха с тематична песен и им подариха рисунки по темата „Пътна безопасност”. С помощта на инспектора по превенция – Цветелина Рандева малчуганите разучиха стихотворение за безопасното пресичане на пътното платно, а после преговориха и най-важните правила и знаци от пътната маркировка.

Във втора част на превантивното занимание своята професия представиха огнеборците от Втора районна служба по пожарна безопасност и защита на населението – Бургас. Опитните пожарникари запознаха малчуганите с детайлите на нелекото си ежедневие, като направиха демонстрация по гасене на пожар с различни по вид водни струи. Огнеборците разясниха спецификите в защитното си облекло, като предоставиха възможността на подрастващите от детска градина „Делфин” да пробват ползваните от тях в реални пожари защитни каски.

И двете звена от вътрешното ведомство демонстрираха звуковата и светлинна организация, с която са оборудвани ползваните от пътните полицаи и огнеборците превозни средства, обяснявайки на малчуганите особеностите при движението на колите със специален режим.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.