Полицаи и пожарникари ще "покриват" площади и молове

Ветеринари на пост, дебнат за зразено месо

По празниците, на своя пост ще бъдат служители от Криминална, Пътна, Охранителна полиция и екипи пожарникари. Те са разпределени по предварителни графици така, че да се покриват основни пътни артерии и места с голямо струпване на хора- площадите, където ще има концерти, молове и др., защото се предполага, че ще има бум на джебчии, просяци и крадци. Те ще дебнат за забравени вещи в автомобили, заведения, очаква се да атакуват и градския транспорт, който в Новогодишната нощ ще е безплатен.

Отделно "Пътна полиция" ще има акции за превенция срещу шофьори, употребили алкохол и наркотици, съобщиха от ОД на МВР. Засилено ще е присъствието на униформените около храмовете, за да се ппредотвратят задръствания и други инциденти. Освен тел. 112, могат да се използват дежурните телефони на РУП- овете.

В общината ще работи постоянно дежурният телефон 056 841 560 , който ще поема сигнали за всякакви проблеми.

Бургаската болница /УМБАЛ/ ще работи, както през останалите дни. Всеки, който има нужда ог преглед, може да отиде в медицинския център, с който джипито му има договор. Ако се нуждае от спешна помощ- Спешният център ще работи на пълни обороти. Отделенията в болницата ще са на 24-часов режим, както обикновено, съобщиха от здравното заведение.

В Агенцията по храните в Бургас не само ще има дежурни ветеринари, но и ще се работи, за изземване на цялото количество заразено месо от трите огнища на трихинелоза, открити в Карнобат и Обзор дни преди Коледните празници.

При наводнения или други проблеми в домовете, свързани с водопроводната мрежа, фирма "Водоснабдяване и канализация" ще има нон стоп дежурни- на тел. 056 871430 и 056 871431.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България