Полицаи намериха ветеринар, за да помогне на простреляно с пушка бездомно куче

Илюстрация: Архив

Жители на сливенския кв."Речица" са подали сигнал в полицията, че са намерили на улицата простреляно куче. Обаждането е получено около 21 часа на 1 април, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Сливен.

Хората пояснили по спешния тел.112, че първо се обадили във ветеринарна клиника. Но от там им поискали за прегледа на бездомното животно непосилна за тях сума. По тази причина се принудили да потърсят помощта на полицията.

На място пристигнали оперативни служители и разследващ полицаи. Екипът успял осигури ветеринарен доктор и му оказал помощ. Установило се, че кучето е било ранено от сачмите на въздушна пушка. Проявата на жестокост към гръбначно животно е престъпление и се наказва с лишаване от свобода до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лева. Когато деянието е извършено на публично място, НК предвижда още по-строго наказание. Извършителят на незаконната стрелба се издирва. От полицията уточниха, че кучето е живо и към момента състоянието му е добро. Образувано е досъдебно производство.

Това е второто посегателство спрямо животни в същия сливенски квартал. Неотдавна жени от "Речица" се оплакаха, че трите им домашни котки са простреляни, също с въздушна пушка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България