Полицаи откриха 500 грама марихуана при пътна проверка на автомобил в Хасково

Полицаи откриха зелена листна маса, реагираща на марихуана, при пътна проверка на автомобил в Хасково, съобщават от вътрешното министерство.

В автомобила са се намирали мъж и жена от Хасково, които са задържани в РУ Свиленград, срещу тях е образувано следствено дело. На 29 октомври около 13,30 часа, на ул. „Ген. Скобелев” в града, служители на управлението спрели за проверка 31-годишния водач на БМВ.

За да осуети полицейските действия мъжът умишлено  предприел маневра „потегляне”, ударил намиращия се на пътното платно полицай, след което се блъснал в задната част на спрял служебен автомобил и в метален парапет на мост над реката в индустриалната зона на града.

При проверката на БМВ-то, в което се е возила и 21-годишна хасковлийка, са намерени 508 грама зелена листна маса, реагираща на марихуана. Последвало претърсване в жилището й на улица „Славянска” в областния град. От адреса били иззети още 2 грама канабис, грам метамфетамин и 2 грама амфетамин.

Работата по случая продължава, двамата са задържани в срок до 72 часа по образуваното следствено дело. Пострадалият полицай е с фрактура на лицева скула и комоцио. Настанен е в хасковската болница без опасност за живота.

В хода на същата операция са задържани още трима мъже на 44 г, 36 г и 48 г. Проверка на имот в село Димитровче, стопанисван от първия, е довела до откриване на 2 кг суха зелена листна маса – канабис. Тримата са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България