Руската лотария пази 3 милиарда рубли непотърсени печлби

Тристайните апартаменти в София са най-търсени Финансират до 90% от стойността

Криско с коментар за нахалните фенове Изпълнителя не е експонат, написа рапърът

Туск: ЕС никога няма да пожелае раздяла с Великобритания без споразумение

Ердоган: Путин подкрепя позицията на Турция за премахването на заплахата от терор по границата

Д-р Неделчо Тотев, председател на НСОБ: Неизплащането на надлимитната дейност ще задълбочи неимоверно кризата в болниците

Премиерът Борисов: Започнаха да се връщат висококвалифицирани кадри от чужбина (ВИДЕО)

10 души са задържани за незаконна сеч при акцията във Велико Търново

Шест години затвор за мъж, застрелял клошар в Търново Мартин Гроздев може да обжалва присъдата в Апелативния съд

Башар Асад посети фронтовата линия за първи път

Шей Мичъл раждала в продължение на 33 часа (ВИДЕО)

Федерацията на ционистите в България с писмо до Борисов: Отстранете Тома Белев от съвета по гражданско общество към МС

Разкриха 51-годишен търновец, крал детски играчки Деянието е извършено на 13 октомври в магазин

20 700 щатски долара задържаха митничари нa Летище София

Полицаи от България и Македония в обща акция срещу корупцията

Стартира петата поред инициатива по международния проект „Остани чист, кажи НЕ на корупцията“, в която участва Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР и аналогичната служба в Македония.

От 10 часа на ГКПП Гюешево български и македонски полицаи проведоха анкетиране на преминаващите през пункта. Целта е да се повиши информираността и доверието на гражданите в дейността на полицията и държавната администрация. Брифинг дадоха директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР ст. комисар Румен Ганев и северно-македонският му колега Деян Андонов.

„Регионалната мрежа на вътрешните служби, в която участват петте балкански страни – България, Гърция, Румъния, Северна Македония и Сърбия е уникална, друга такава в Европа няма. На мероприятието днес ще бъдат раздавани рекламни материали, които пропагандират идеите на проекта, в който освен петте служби партньори са и синдикатите, както и водещи университетите в Скопие, Югозападният в Благоевград, русенският и Полицейската академия, така търсим максимално представителство и подкрепа“, каза директорът на Вътрешна сигурност към МВР.

„Акцията няма да се ограничи само с този граничен пункт, продължаваме и на останалите“, каза ръководителят на „Вътрешен контрол“ в Северна Македония и заместник-министър Деян Андонов.

„Само полицията, без помощта на гражданите, няма да реши проблемите с корупцията, ние не крием когато имаме проблем, казваме го и търсим решение“, каза ст. комисар Румен Ганев. Според него проверки ще се правят и от служители под прикритие като преминаващи през граничните пунктове.

„Целта на тези скрити и документирани проверки е да поощряваме съвестните служители. Те иска да бъдат стимулирани и морално, като например чрез конкурса „Служител на месеца“, поощряваме добрите дела извън работата на служителите ни, стига лоши, нека има и добри новини“, добави директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.