Полицаи от Разградско пак преследваха неправоспособен, пробвал да избяга от проверка на пътя

Снимка: Архив

В Разградско пак преследваха и издирваха шофьор на кола, избягал от проверка и изоставил превозното средство насред пътя. Поредният нарушител е бил намерен след няколко часа дирене в село Дянково, където към 16,10 часа във вторник катаджии опитали да спрат „Фолксваген Пасат”. Контрольорите подали звуков и светлинен сигнал на автомобила, но водачът му вместо това вдигнал скоростта и изчезнал по улиците. Виждайки, че ще го застигнат, зарязал колата и избягал. Катаджиите обаче не се отказали и продължили издирването. Установено било кой е карал колата, а в последствие намерен и самият водач.

25-годишния беглец се оказал без шофьорска книжка. Той е арестуван и ще бъде подведен под отговорност и за осуетяване на полицейската проверка.

Бягство от проверки в селата в Разградско вече са ползвали и други, но водачите, които обикновено са неправоспособни, често и пияни, не успяват да се измъкнат, тъй като полицаите не се отказват да ги дирят.

Същия ден полицейски служители изловили и 63-годишен неправоспособен, който бил засечен да кара автомобил „Фолксваген Голф” в село Желязковец. Само преди месец той имал влязло в сила наказателно постановление за това, че шофира без книжка. Този път срещу него е започнато бързо производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България