Полицаи разкриха лаборатория за производство на метамфетамини в Хасково

Снимка: Архив

Иззети са 20 кг мокра и 1 кг суха листна маса и канабисови растения в Плевен

До разкриване на лаборатория за наркотици в Хасково се стигнало след проверка на лек автомобил, управляван от 38-годишен руски гражданин, постоянно пребиваващ на територията на страната. Превозното средство било спряно от автопатрул на РУ – Хасково на 20 септември, около 4.20 часа. Полицаите установили, че мъжът шофира без свидетелство за управление на МПС, в едногодишен срок на влязло в сила наказателно постановление същото нарушение. Извършена била проверка в автомобила, при която, в подлакътника между двете предни седалки, била открита пластмасова кутийка с две топчета от бяло кристално вещество. Водачът признал, че наркотикът е „пико“ за лична употреба, съобщават от МВР.

Последвали процесуално-следствени действия в наетата от чуждия гражданин квартира в областния град. Оказало се, че тя е оборудвана като лаборатория за производство на наркотични вещества. От помещенията са иззети: 36 разфасовки от по 1 л толуен; пет кутии натриева основа на перли; фосфор; пет туби от 5 л дестилирана вода; два противогаза; три везни; два ел. котлони; стъклена купа с остатъчно вещество, реагиращо на метамфетамин; 20 стъклени епруветки с различна вместимост. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Същия ден, към 14.00 часа, служители на плевенското Второ РУ предприели проверка на адрес в областния град. В прилежащо дворно място полицаите открили засадени и отгледани растения от рода на конопа с височина между 1.20 и 2.55 метра. При извършения оглед били иззети 20 кг листна маса и съцветия, както и 1 кг суха листна маса. По случая за срок до 24 часа е задържан 35-годишен мъж. Уведомена е Районна прокуратура - Плевен, работата на разследващите продължава в рамките на образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 354 в, ал. 1 от НК.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право