Полицаи хванаха дрога в носна кърпа

Подхвърлена носна кърпа издаде двама абитуриенти притежатели на дрога от Шумен. "Находката" е на наблюдателен полицейски екип, който патрулирал в центъра на града в деня, когато всички училища изпращаха зрелостниците си.

Докато преминавали по ул. “Климент Охридски“ край заведение униформените забелязали, че млад мъж подозрително хвърлил на земята носна кърпа. Веднага извършили проверка и открили в нея около 2 грама суха тревна маса. По данни на собственика на кърпичката Ж.В./18г./ това е марихуана. Намерени били още два полиетиленови плика с бяло вещество на прах и бучки, за които обяснил, че са амфетамини.

Униформените проверили и приятеля му Д.С./19г./. В него е намерена и иззета около 2 гр. суха тревиста маса. За случая е уведомен дежурен прокурор, съобщават в четвъртък от полицията.

За притежание на наркотични вещества и по двата случая са образувани досъдебни производства. От ОДМВР-Шумен не съобщават дали момчетата са били арестувани, но проверката на полицията събрала доста любопитни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право