Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Чехия строи АЕЦ дори напук на ЕС Премиерът Бабиш не вижда друго решение

Стефан Данаилов е поставен в изкуствена кома

Осигуровки за шефове в няколко фирми

Лаура Кьовеши е окончателно утвърдена за главен прокурор на ЕС

Полицаи ще проверяват шофьори за наличие на алкохол и правоспособност по време на празниците

Полицейски служители ще проверяват шофьори за наличие на алкохол и свидетелства за правоспособност по време на празниците, съобщават от вътрешното министерство.

По време на почивните дни предстоят проверки в рамките на специализирани полицейски операции за алкохол и неправоспособност с участието  на оптимален брой служители и оборудваните с камери служебни автомобили или по метода за широкообхватен контрол. В хода на операциите проверки ще се извършват и по третокласни и общински пътища, подходи и райони на питейни и развлекателни заведения, включително и в нощните часове. В рамките на проверките полицаите ще следят за използването на обезопасителни колани, за задължителна застраховка „Гражданска отговорност”, за управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди, управление на МПС без заплатена винетна такса и др.

Във връзка с усложнената пътна обстановка и предстоящите почивни дни от  3 до 6 септември ГД „Национална полиция“ предприема допълнителни мерки и организация за осигуряване безопасността на движението, ограничаване предпоставките за настъпване на тежки пътно-транспортни произшествия и нарушения на Закона за движението по пътищата.

С оглед осигуряването на активно присъствие за регулиране, подпомагане и контрол на движението по автомагистралите и главните  пътища, а също и в районите на участъци с концентрация на инциденти, пътни възли, кръстовища, участъци с временна организация на движението, бензиностанции, крайпътни паркинги, мотели и заведения ще бъде насочен  допълнителен състав пътни полицаи от СДВР и ОДМВР, както следва:

– на 2 септември от 14 до 20 часа;
– на 3 септември от 10 до 16 часа;
– на 6 септември от 10 до 20 часа.

С териториалните структури на Агенция “Пътна инфраструктура” и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” ще се съгласува въвеждането на временна организация и стриктен контрол по ограничаване на движението по участъци от Републиканската пътна мрежа на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, включително и тези с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника  на 2 и 6 септември, съгласно заповед на АПИ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.