Полицай грабител се споразумя за условно наказание

Íà èçëèçàíå îò ñúäà íà 8 ñåïòåìâðè ñëåä íàëàãàíå íà ìÿðêà "äîìàøåí àðåñò" ïîëèöàÿò ñå ïðèêðè îò ôîòîàïàðàòèòå

Старши полицай Боян Панайотов, който ограби 130 лв. от бензиностанция край Шумен, е признал вина и сключил споразумение с прокуратурата. Районният съд в Шумен е одобрил условно наказание 3 г. затвор с 5-годишен изпитателен срок. Делото е гледано в петък и тогава е била отменена и взетата мярка "домашен арест", така че осъденият е напуснал свободен съдебната зала, става ясно от определението на магистратите. За да сключи споразумението, Панайотов е възстановил щетите, внесъл е 130 лв. Дължи и 643 лв. деловодни разноски.

От публикуваното съдебно определение става ясно, че черна ръкавица от плат, доказателство по делото, ще бъде унищожена.

Както "Труд" писа, униформеният извърши въоръжен грабеж от бензиностанция на 2 септември т.г. към 05,40 часа призори. Той нахлул в бензиностанция на "Петрол" на главен път Русе-Варна край Шумен и заплашил служителката на 29 г., след което отмъкнал оброта й. Тогава бе оповестено, че е действал със служебното си оръжие. Изчезнал с автомобил "Фолксваген". Колата била записана от камери на Агенция "Пътна инфраструктура" и при разплитане на инцидента криминалисти бяха улеснени.

След уличаването и повдигането на обвинение 39-годишният пазител на реда беше отстранен от длъжност и срещу него беше образувано дисциплинарно производство. Стана ясно, че той няма да остане повече в редиците на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право