Премиерът на Япония бил готов за среща с Ким Чен-ун

Температурите падат още

Изтеглете безплатното приложение “Европейски път – Велико Търново”

Драгич: Просинечки обедини християни и мюсюлмани в Босна

На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Полицай напуска дома си час преди да се взриви (ОБЗОР)

Пожарникари се борят с огъня на ул. „Мир“

Пожар лумна след взрив в къща в шуменския квартал “Мака” и погуби собственика Йордан Андонов (68 г.), баща на полицай от РУ-Шумен. Синът Галин излязъл от дома си само час преди трагедията, разиграла се в 17,50 ч в събота. Взривът бил от газова бутилка, научи “Труд”.
“Чу се силен гръм и като излязох, видях първия етаж на Данчо, че гори”, разказа съседката Русана Благоева. Нейната двуетажна къща на ул.

“Мир” е съвсем близо до изпепелената, стъклата й са потрошени. Щети има и по други домове. Като видели пламъците, съседи започнали да звънят на телефон 112. Три екипа пожарникари се борили с пламъците. На мястото се върнал и синът Галин, едва го удържали да не влезе в огъня, за да търси баща си.

Според осведомени е избухнала 20-литрова газова бутилка, свързана към котлон в кухня на първия етаж. Вътре имало и печка на твърдо гориво. Възможно е да е настъпил теч на газ, собственикът да не го е усетил и искра от печката да е причинила адския взрив. Бащата бил намерен овъглен наблизо. Стихията унищожила и семейния автомобил.

Основна версия на разследването: Нещастен случай, а не атентат срещу ченге

Пожарът в къщата на Йордан Андонов, който го погуби, няма връзка с професията на сина му Галин. Това е основната версия на МВР след трагедията в Шумен. Галин бил редови пазител на реда, нямал врагове във връзка с работата си. Баща му приживе работел в конезавода “Кабиюк”, после бил шофьор към ВиК. “Много добър човек, правил ни е много услуги”, плачеше вчера за него съседката Райна. Преди 3 г. починала съпругата му и той решил, че няма смисъл да отопляват големия дом с изграденото локално парно. Поставил климатик, но ползвал и печка на твърдо гориво, защото в дебелия сняг токът в квартала гаснел. Вероятно близостта й до газовата бутилка се е оказала смъртоносна за Йордан.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.