Иран е освободил плаващия под британски флаг танкер „Стена имперо“

Рибарите: Попчето смени паламуда край Бургас

Наш боксьор загина на ринга

Съмнителен пакет затвори летището в Манчестър

Повече от 340 вторични труса в Албания В събота в страната бяха регистрирани земетресения с магнитуд 5,6 и 5,3 по Рихтер

55 маломерни паралелки в община Търговище Недостигът на деца за нормални класове общо е 271

Фестивал на любителски театри стартира в Лом

25 българи оставени от Wizz Аir на летището във Франкфурт Сред зарязаните пътници е и двукратният световният шампион по културизъм Христомир Христов от Велико Търново

Бързият влак от Бургас за София аварира край Твърдица заради повреда в локомотива

Експерт: Фалитът на „Томас Кук“ ще се отрази и на българския туризъм

Премиерът откри 75-тото издание на Международния технически панаир в Пловдив (ВИДЕО) Държавата прави всичко, което зависи от нея за икономическия просперитет, заяви Борисов

Арестуваха мъж с немски бус, пробвал да подкупи катаджии

250 дка смесени гори пламтят до границата със Сърбия

Борисов в Пловдив: Милиони наляха от Америка за България в различни обекти (ВИДЕО)

Отстраниха от длъжност кардиолога, поставял стентове на здрави сърца

Полицай напуска дома си час преди да се взриви (ОБЗОР)

Пожар лумна след взрив в къща в шуменския квартал “Мака” и погуби собственика Йордан Андонов (68 г.), баща на полицай от РУ-Шумен. Синът Галин излязъл от дома си само час преди трагедията, разиграла се в 17,50 ч в събота. Взривът бил от газова бутилка, научи “Труд”.
“Чу се силен гръм и като излязох, видях първия етаж на Данчо, че гори”, разказа съседката Русана Благоева. Нейната двуетажна къща на ул.

“Мир” е съвсем близо до изпепелената, стъклата й са потрошени. Щети има и по други домове. Като видели пламъците, съседи започнали да звънят на телефон 112. Три екипа пожарникари се борили с пламъците. На мястото се върнал и синът Галин, едва го удържали да не влезе в огъня, за да търси баща си.

Според осведомени е избухнала 20-литрова газова бутилка, свързана към котлон в кухня на първия етаж. Вътре имало и печка на твърдо гориво. Възможно е да е настъпил теч на газ, собственикът да не го е усетил и искра от печката да е причинила адския взрив. Бащата бил намерен овъглен наблизо. Стихията унищожила и семейния автомобил.

Основна версия на разследването: Нещастен случай, а не атентат срещу ченге

Пожарът в къщата на Йордан Андонов, който го погуби, няма връзка с професията на сина му Галин. Това е основната версия на МВР след трагедията в Шумен. Галин бил редови пазител на реда, нямал врагове във връзка с работата си. Баща му приживе работел в конезавода “Кабиюк”, после бил шофьор към ВиК. “Много добър човек, правил ни е много услуги”, плачеше вчера за него съседката Райна. Преди 3 г. починала съпругата му и той решил, че няма смисъл да отопляват големия дом с изграденото локално парно. Поставил климатик, но ползвал и печка на твърдо гориво, защото в дебелия сняг токът в квартала гаснел. Вероятно близостта й до газовата бутилка се е оказала смъртоносна за Йордан.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.