Заловиха полицай, прикривал група за разпространение на наркотици

Под ръководството на ОП – Русе се извършват интензивни процесуално-следствени действия от 2 дни. Задържани са 3 лица с обвинение за наркоразпространение. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг в Съдебната палата.

„В рамките на разследването срещу лицата, които разпространяват наркотици на територията на област Русе е установено съучастие на полицейски служител от ОДМВР – Русе“, добави Арнаудова. Тя обясни, че са събрани доказателства, че той е покривал групата за разпространение на наркотични вещества, като им е предоставял предварителна информация.

„Първо, че по отношение на част от тях, а и на други лица се използват СРС-та. Предупреждавал ги изключително интензивно и отговорно за предстоящите реализации по тази група“, обясни Арнаудова.

Тя добави, че прокурорите в Русе ще предадат 4-те лица на съда с искане за „задържане под стража“, включително и по отношение на полицейския служител. Обвинението на полицая е за разпространяване на информация, представляваща държавна тайна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право