Полицай се самоуби със служебен пистолет в колата си

Полицай от Попово се е самоубил, прострелвайки се в главата със служебното си оръжие. 45-годишният Димо Д. бил открит в личния си автомобил „Волво” към 7,45 часа в понеделник. Колата била паркирана на 100 метра от разклона в посока квартал Сеячи.

На окървавения мъж в колата се натъкнал минувач, който сигнализирал полицията и спешна помощ. Малко по-късно простреляният, който имал входна и изходна рана в главата, издъхнал в болницата.

Самоубилият се работел като младши полицейски инспектор в Попово. Като квартален отговарял за осем села по линията Априлово, Марчино и други. До днес включително той бил в болнични, след като бил лекуван в болницата в Попово с температура и други оплаквания. Нямало данни да има тежко, нелечимо заболяване, съобщиха запознати за „Труд”.

Рано сутринта, още преди работно време, той минал през управлението в Попово и споделил, че ще носи болничния си в дирекцията в Търговище. Не знаел дали ще му го продължат. Нищо не показвало, че планира да сложи край на живота си.

Според поповчани мъжът живеел на семейни начала с жена, от която имал 17-годишен син, но двамата се разделили преди време. После имал друга спътница, с която също скъсали.

Какви са причините да посегне на живота си към момента не е ясно. Не е оставил предсмъртно писмо, гласи неофициалната информация.

Автомобилът, в който е извършено самоубийството, е прибран за оглед. Прави се такъв на мястото на трагедията, както и в кабинета на полицая.

По случая работи Окръжен следствен отдел в Търговище. От Апелативна прокуратура във Варна съобщиха, че Районна прокуратура в Попово наблюдава досъдебно производство, което стандартно е образувано за склоняване или подпомагане към самоубийство. Такива индикации към момента нямало.

Коментари

Задължително поле