Полицай спасил мъж от наръгване, хванали пияния нападател след сигнал до катаджиите

Снимка: Архив

Полицай от Исперих предотвратил наръгване на мъж, изтръгвайки ножа от ръцете на нападателя, който успял да избяга, но бил заловен от алармираните колеги на служителя на МВР.

Случката се разиграла към 18,30 часа във вторник на паркинг в Исперих, Разградско. Служител на реда станал неволен свидетел на улична разправия между двама мъже, като единият размахвал нож към лицето на опонента си. Полицаят се намесил и изтръгнал от ръцете на А.И. (53 г.) ножа, спасявайки Г.К. (51 г.). Обезоръженият хукнал към колата си „Митсубиши Паджеро” и се изнесъл скоростно от мястото. Полицаят  подал сигнал за беглеца и колата му на колегите си.

10 минути по-късно автомобилът бил засечен от пътен контрол, който успял да го спре. При проверката било установено, че нападателят бил криминално проявен и осъждан, а в момента бил и пиян. Дрегерът отчел 1,72 промила алкохол.

А.И. е задържан в полицията. Към момента няма информация какъв е бил поводът за размахването на нож на паркинга. По случая е образувано бързо производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право