Полицай № 1 на Търново благодари на съда и прокуратурата в Горна Оряховица за разкриването на дръзко престъпление

Снимка: Архив

Директорът на областната дирекция на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов е изпратил благодарствени писма до прокуратурата и съда в Горна Оряховица. Полицай № 1 на региона изказва признателност за отличното взаимодействие между институциите при разкриването на дръзка кражба на 10 000 лева от лек автомобил в железничарския град, научи "Труд".

Случаят се разиграл на 6 октомври, когато около 19,40 часа в местното полицейско управление е получен сигнал от 34-годишен автомонтьор от Велико Търново, че минути по-рано от автомобила му, спрян на паркинг в района на спортна зала в железничарския град е извършена кражба на мъжка чантичка, с намиращи се в нея пари и документи.

По случая било образувано досъдебно производство и предприети незабавни действия по разследването. В резултат на това около 20,20 часа същата вечер при обход в района на болницата автопатрул на полицейското управление е забелязал паркиран микробус, от който при появата на полецейския автомобил е изхвърлена чантичка.

В буса били 37-годишния Венцислав Бояджиев-Черния, който е известен на полицията и многократно осъждан и спътникът му 31-годишния Тодор Б. също криминално проявен. До возилото е намерена изхвърлената чанта с пари. От извършената проверка е установено, че това е чантата открадната от лекия автомобил.

Първоначално обаче бе намерена само част от сумата, а след залавянето му, Венцислав Бояджиев първоначално поставял условие, че ще възстанови сумата ако получи по-леко наказание. В последствие той възстановил парите до стотинка.

Заслуга за залавянето на извършителите и намирането на крупната сума се оказала бързата реакция и действията в синхрон на полицията, прокуратурата и съда. В 23 часа същата вечер Районният съд в Горна Оряховица бил отворен извънредно и бил проведен разпит на свидетел пред съдия. Благодарение на неговите показания, извършителят на престъплението бил разкрит и задържан.

Прокурорите от Горна Оряховица били приятно изненадани от благодарственото писмо на полицията и дори го поставили в рамка и го закачили на видно място в методическия кабинет на ведомстнвото.

"За 25 г стаж като прокурор, това е първият подобен случай на благодарност и аз и колегите сме трогнати", сподели пред "Труд" ръководителят на Районната прокуратура в Горна Оряховица Даниела Харитонова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България