Полицейска гонка завърши с прострелян в седалището и катастрофа с кола на МВР

Младеж без книжка предизвика катастрофа с автомобил на ОДМВР в опит да избяга от полицейска проверка.

Вчера, около 11.00 часа, на входа на село Генерал Колево, служители на реда подали сигнал със стоп палка за спиране и извършване на проверка към водача на лек автомобил „Опел Астра“. Той обаче продължил движението си, което наложило да бъде последван от полицейски екип с микробус „Фиат Ивеко“ в специален режим на движение, с пуснати звуков и светлинен сигнал, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Варна.

В края на селото водачът на опела допуснал пътно произшествие със полицейския микробус. След инцидента е установена самоличността на шофиралия – младеж с инициали А. М. (на 19 г.) от шуменското село Пет могили, неправоспособен. Двамата му спътници побягнали, за да се укрият.

След отправено устно предупреждение, полицейски служител произвел два изстрела със служебното си оръжие. Един от младежите, на 17 години, е получил рана в седалищния мускул. Настанен е в болница, няма опасност за живота му. Продължават действията по издирване на избягалия.

За случая е уведомен прокурор при Районна прокуратура – Девня, както и следовател при Окръжна следствена служба – Варна, по случая се води проверка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право