Полицията в Благоевград разби цех за нелегално производство на алкохол

Полиция и митнически служители разбиха цех-депо за производство на нелегален алкохол в Благоевград.

При проверка на складово помещение в гр.Благоевград, ползвано от 51-годишен благоевградчанин, органите на реда са открили: съдове за съхранение на течности, около 4 600 литра безцветна течност с мирис на спирт и с алкохолно съдържание около 94,8 %, без задължителен бандеролен знак и две електрически помпи за прехвърляне на течности.

При последващи действия е извършена проверка на лек автомобил „Шкода“, паркиран пред склада, в който са открити: около 15 бр. бутилки с вместимост от по 10 литра, съдържащи безцветна течност с мирис на спирт, около 480 бр. празни пластмасови бутилки и около 8 бр. кашони с капачки и дръжки за пластмасови бутилки.

В хода на работата по случая е извършено претърсване на жилище в Благоевград, обитавано от ползвателя на складовото помещение, като в прилежащ към жилището гараж са установени около 59 бр. пластмасови бутилки с вместимост от около 10 литра всяка, съдържащи безцветна течност с мирис на спирт.

51-годишният мъж е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на РП-Благоевград.

Коментари

Задължително поле