Полицията в Гърция арестува 12 българи само за денонощие

конфискувани са 2 автобуса и лека кола

Само за едно денонощие гръцката полиция арестува 12 българи за различни престъпления. Петима българи бяха задържани в град Комотини за трафик на мигранти, а седем са в прокуратурата на Серес за нелегален внос на цигари.

Два автобуса без пътници и мигранти скрити в багажното отделение - това установи проверката на полицията в град Комотини, съобщава БНР. Вероятно властите са имали информация, че се засилва трафикът през сухопътната граница и извършиха масови проверки на пътуващите автобуси в посока от Александруполис към Солун.

В багажното отделение на двата автобуса, шофирани от българи, намериха скрити общо 31 нелегални имигранти, които дадоха показания, че са влезли от Турция. Българските автобуси ги натоварили още щом преминали границата. Шофьорът на единия автобус отказал да спре за проверка, съобщават от полицията, направил опит да изостави превозното средство и се ударил в мантинелата. Няма пострадали. Пред двата автобуса се е движила българска лека кола, като задачата на шофьора е била да предупреди водачите на автобусите за полицейска проверка. Задържаните петима трафиканти са в прокуратурата на област Родопи. Двата автобуса и лекия автомобил са конфискувани.

На Промахон днес задържаха 7 българи за нелегален внос на голямо количество цигари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа