Полицията в Гърция разби мрежа за трафик на мигранти

Гръцката полиция разкри мрежа за трафик на мигранти от гръцките острови.

В престъпната група са участвали служители на неправителствена организация за подкрепа на бежанци. Техният брой е най-малко 30, като всички са служители на неправителствена организация.

По информация на полицията организацията е работела с мигрантите на гръцките острови в Егейско море и се финансира от Европейския съюз.

В проследяването на мрежата за трафик на хора са участвали силите на полицията на остров Лесбос, както и отделът за борба с организираната престъпност.

Групата за трафик е осигурявала информация за пристигащите от Турция лодки с мигранти, като за това е следила разговорите на гранична полиция и силите на европейската агенция по защита на границите „Фронтекс“. Получената информация е предавала на трафиканти.

Задържаните са продавали фалшиви лични документи на мигрантите. За дейността си са получили огромни суми в няколко банкови сметки, съобщават от полицията.

Предполага се, че мрежата за нелегален трафик на хора е действала от началото на 2015 година на островите Лесбос и Самос.

Разследването продължава. Сред заподозрените са 24 чужденци, служители на същата неправителствена организация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа