Полицията в Ню Йорк ще наблюдава с дронове тълпите в новогодишната нощ

Полицията в Ню Йорк ще използва за пръв път дронове, за да наблюдава тълпите, събрали се на емблематичния площад „Таймс скуеър“ в новогодишната нощ, съобщава БГНЕС. Органите на реда бяха категорични, че няма заплаха за сигурността на празнуващите, решили да наблюдават на живо спускането на огромното кристално кълбо.

Дроновете, снабдени с камери, ще са предпазна мярка и ще дадат допълнителна гледна точка от въздуха към множеството хора. Полицията ще разполага и с кадри от 1225 фиксирани камери в района.

Полицията на Ню Йорк, заедно с федералните власти, ще използва технологията, за да попречи на цивилни да пускат дронове над площада в новогодишната нощ.

„Не се изкушавайте да пускате дронове над Манхатън. Ако все пак го направите, има огромен шанс да бъдете арестувани“, предупреди полицейски комисар Джеймс О‘Нийл.

За сигурността на празнуващите ще се погрижат и допълнителни полицейски подразделения. Трафикът в района на площада ще бъде блокиран. Ще бъдат поставени контролни пунктове за проверка, а по покривите на високите сгради ще бъдат разположени снайперисти.

 

Коментари

Задължително поле