Полицията в Пловдив: Никой не е мръзнал по наша вина в нощта след президентските избори!

Снимка: Архив

От ръководството на Областна дирекция на МВР-Пловдив категорично опровергаха информацията и твърденията в местна медия, че полицията носи вина и е причина членовете на СИК от 17-а РИК Пловдив-област да припадат и мръзнат пред сградата на областната администрация в нощта след президентските избори.

"От 18 часа на 6 ноември бе създадена организация с полицейски сили и неподвижни заграждения – парапети, за въвеждане на пропускателен режим в района на 17 РИК на площад “Никола Мушанов” в Пловдив, както и охрана на обществения ред и обезпечаване безопасността на движение. Съгласно заповед на кмета на Община Пловдив, участъкът на бул. "Шести септември" между кръстовищата с булевардите "Васил Априлов" и "Копривщица" в двете платна бе затворен за движение на ППС с цел осигуряване паркоместа на пристигащите от общини транспортни средства за превоз на членове на СИК, носещи изборни материали от Област Пловдив.

Под полицейски съпровод и охрана членовете на комисиите слизаха пред входа на Областна администрация и получаваха пореден номер, въвеждащ ред за приемане на материалите в Информационния център на 17 РИК. Този процес не зависи по никакъв начин от организацията на пропускателния режим. Изчакващите граждани с изборни материали се намират в охраняван периметър в осигурени от Областна администрация палатки. След обработка на материалите отново под полицейски съпровод и охрана, членовете на СИК отпътуваха към съответните общини за предаване на материалите за съхранение.

Условията за престой на изчакващите за влизане в РИК граждани, както и интензивността на обработката на материалите в Информационния център, не се контролират по никакъв начин и не зависят от организацията на работа на намиращите се в района полицейски служители. Слизането на членовете на СИК от транспортните средства бе по тяхно желание и с цел получаване пореден номер за влизане в РИК. Организацията на изчакването между самите длъжностни лица не е процес, който се контролира от МВР", уточняват от ОДМВР-Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони