Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

Полицията в Пловдив: Никой не е мръзнал по наша вина в нощта след президентските избори!

Снимка: Архив

От ръководството на Областна дирекция на МВР-Пловдив категорично опровергаха информацията и твърденията в местна медия, че полицията носи вина и е причина членовете на СИК от 17-а РИК Пловдив-област да припадат и мръзнат пред сградата на областната администрация в нощта след президентските избори.

“От 18 часа на 6 ноември бе създадена организация с полицейски сили и неподвижни заграждения – парапети, за въвеждане на пропускателен режим в района на 17 РИК на площад “Никола Мушанов” в Пловдив, както и охрана на обществения ред и обезпечаване безопасността на движение. Съгласно заповед на кмета на Община Пловдив, участъкът на бул. “Шести септември” между кръстовищата с булевардите “Васил Априлов” и “Копривщица” в двете платна бе затворен за движение на ППС с цел осигуряване паркоместа на пристигащите от общини транспортни средства за превоз на членове на СИК, носещи изборни материали от Област Пловдив.

Под полицейски съпровод и охрана членовете на комисиите слизаха пред входа на Областна администрация и получаваха пореден номер, въвеждащ ред за приемане на материалите в Информационния център на 17 РИК. Този процес не зависи по никакъв начин от организацията на пропускателния режим. Изчакващите граждани с изборни материали се намират в охраняван периметър в осигурени от Областна администрация палатки. След обработка на материалите отново под полицейски съпровод и охрана, членовете на СИК отпътуваха към съответните общини за предаване на материалите за съхранение.

Условията за престой на изчакващите за влизане в РИК граждани, както и интензивността на обработката на материалите в Информационния център, не се контролират по никакъв начин и не зависят от организацията на работа на намиращите се в района полицейски служители. Слизането на членовете на СИК от транспортните средства бе по тяхно желание и с цел получаване пореден номер за влизане в РИК. Организацията на изчакването между самите длъжностни лица не е процес, който се контролира от МВР”, уточняват от ОДМВР-Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.