Полицията в Приморско ще бори употребата на наркотици със супермодерен дрегер

Районното управление на полицията в Приморско получи като дарение от общината електронна система Dräger DrugTest 5000, улавяща наличието на шест наркотични вещества в човешкия организъм. Дарението, направено от от кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов, бе прието лично от Директорът на ОДМВР–Бургас – старши комисар Калоян Калоянов, съобщиха от МВР.

Електронният анализатор бе закупен от Община Приморско за да подкрепи полицейските служители от крайморския регион при проверка на водачите на превозни средства за употреба на наркотици, като по този начин се стигне до ограничаване на рисковите пътни ситуации и предотвратяване на евентуални тежки пътни произшествия.

Dräger DrugTestÒ 5000 улавя наличието на шест забранени вещества в организма на човек, употребени преди той да бъде тестван. Системата е средство за бърз и точен анализ на слюнчени проби напр. за наличие на амфетамини, т. нар. дизайнерски амфетамини, опиати, кокаин и техните метаболити, бензодиазепини, канабиноиди или метадон.

С тегло по-малко от 4,5 кг. този оптико-електронен апарат извършва надежден и точен анализ на съдържащата се в Test Kit проба в рамките само на няколко минути. Разполага с осветен, удобен и управляван от менюто дисплей, който се разчита лесно дори и под малък ъгъл. Показанията на цветния дисплей могат по всяко време да бъдат избрани на един от петте предварително инсталирани езика. Анализаторът Dräger DrugTestÒ 5000 се обслужва лесно само с три бутона и може да бъде свързан с различни устройства за обработка и запис на данни като компютър, принтер или баркод-четец. Преди всяко измерване апаратът извършва автотест за проверка на състоянието на температурните датчици, оптичната система както и общата функционалност на апарата.

По предложение на кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов, подкрепено от общинските съветници, местното полицейско управление вече разполага със специалното техническото средство, с което служителите на реда ще започнат да си служат през наближаващия летен сезон.

Дрегерът бе предаден на Началникът на Районно управление - Приморско - главен инспектор Калин Стоянов, който от своя страна благодари и се ангажира с постигането на нови професионални резултати и гарантиране спокойствието и сигурността на гражданите и почиващите.

Коментари

Задължително поле