Полицията в Сливен тръгва на срещи по селата

През втората половина на септември започват срещи с кметовете и земеделските производители в сливенските села - съобщи началникът на местното РУ на МВР гл.инспектор Димитър Кикьов. Целта е да се предприемат конкректни действия за опазване имуществото и здравето на хората. "Всяко село си има своята специфика, с общи усилия трябва да се решават проблемите" - допълни Кикьов.

Новото ръководство на Областната дирекция на МВР бе представено на кметовете на населените места в общината на среща, организирана от сливенския кмет Стефан Радев. "Усилията за ограничаване на престъпността трябва да са общи. Всички разполагаме с ограничен ресурс, който трябва да разпределяме равномерно. Да работим заедно и да си партнираме в тази дейност.

Хората трябва да са сигурни, че има система, която ги защитава" - заяви той. Със средства от местния бюджет Сливен финансира пилотен проект за охрана на селата със силите на "Общинска охрана и СОТ".  Целта на проекта е да се опази реколтата и имуществото на малките производители. Общинските охранители извършват обход и наблюдение на земеделските терени подобно на някогашните полски пъдари. Засега са обхванати 26 от общо 44-те населени места в общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони