Полицията гаси любовна война във Вършец

Снимка: Архив

Служители на МВР задържаха криминално проявен мъж, заплашил с убийство жител на село край Вършец. В дома на заплашвания пък пазителите на реда откриха и конфискуваха незаконна пушка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Полицейските действия са опит да се спре и потуши пламнала от няколко месеца любовна война, в която вече изгоряха четири автомобила, коментираха криминалисти.

Схватките за сърцето на млада жена започнаха с пожари във Вършец в края на 2018 г. Един след друг в курортния град бяха подпалени четири коли собственост на 24-годишният Найден Р. от село Черкаски и негови близки. Според запознати младият мъж започнал връзка с жена в развод, но срещнал яростен отпор от бившия съпруг и негови роднини и приятели. Преди дни - в неделя, на бензиностанция във Вършец 41- годишният Славчо И. - криминално проявен и осъждан, срещнал Найден Р. и размахал нож с викове "Ще убия теб, брат ти и майка ти". Полицията тогава арестува апаша и образува срещу него досъдебно производство. Според запознати Славчо И. е заподозрян и във връзка с палежите на четирите автомобила.

В сряда с решение на съда в Берковица на 41-годишният мъж е взета постоянна мярка "задържане под стража" и е изпратен в ареста на затвора във Враца. Същия ден полицаите след сигнал претърсили частен дом във Вършец, обитаван от Найден Р. и иззели ловна пушка "Gencek", 16 калибър с 5 патрона. По случая също е образувано досъдебно производство. „Надяваме се предприетите мерки да успокоят обстановката и конфликтът да затихне без повече инциденти!”, заявиха пазители на реда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право