Полицията залови ало-измамник, направил 7 удара за 10 дни

Снимка: Архив

Рекордната сума от общо 53 402 лв. за период от десет дни успял да прибере 57-годишният Петър К. от Бургас. За този период, той направил общо седем "удара", отнемайки пари от възрастните хора по позната схема "оказване на съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници".

Петър е задържан при поредния си удар в село Равнец. Придвижвал се с «Нисан Патфайндър», с бургаска регистрация и в дома му, разположен в бл. 57 в к-с «Зорница», са намерени и иззети част от парите от последния му опит за измама. Те обаче били белязани. За извършените деяния П.К. направил пълни самопризнания. Събраните до момента материали са докладвани в Бургаска Районна прокуратура, като на П.К. е наложена мярка „домашен арест”. На съпругата му, която го придружавала, е наложена друга мярка- „парична гаранция”.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 57-годишния бургазлия и 64-годишния старозагорец продължава от служители на ОДМВР – Бургас.

Преди месец бе задържан също "рекордьор" на телефонни измами- 60-годишния Н.К. от Свети Влас, от който са осъществени седем телефонни измами спрямо бургазлии, събрал близо 59 973 лв. и златни накити. Отново преди месец бе задържан и криминално проявения и осъждан Г.Д., 58 годишен от Бургас, който взе сумата от 8 500 лв. от 83 годишна бургазлийка, живееща в бл. 6 в к-с «Зорница».

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право