Полицията залови псевдолекар, опитал да измами родителите на болната Никол

Екип на предаването „Господари на ефира“ и служители на Криминална полиция – Велико Търново разкриха нагла схема, при която мъж беше арестуван в опит да измами близките на тежко болно дете. Арестуваният се представял за коремен хирург от Ливан, като целта му е била финансова облага.

От няколко месеца във Велико Търново се събират средства и се организират благотворителни мероприятия, за да може 13-годишната Никол, която страда от коварно заболяване, да получи шанс за адекватно лечение в чужбина. Освен всички, свързали се с близките, за да помогнат, с тях се свързва и фалшив доктор, представящ се за д-р Рушен Мохамед– коремен хирург от Германия и член на борда на директорите на огромен медицински холдинг в Турция.

Възмутените родители разказаха пред „Господари на ефира“, че под претекст, че иска да помогне на детето, мнимият хирург разгледал медицинската документация и заявил категорично, че всичките й диагнози на малката Никол са объркани и тя има нужда от изследвания в чужбина. Наглостта обаче не спира до тук. Псевдодокторът свързва родителите на болното дете с представител на холдинга, както и с хирург от София, опитвайки се да се представи за техен шеф, но накрая сам влиза в капана на своите лъжи.

Разследването на „Господари на ефира“ завърши с мащабна нощна акция, съвместно с Областната дирекция на МВР във Велико Търново, в която измамникът беше арестуван.

Серията от репортажи на „Господари на ефира“ по случая стартират утре, 9 ноември.

Междувременно много хора от цялата страна се мобилизираха да помогнат за събирането на средствата за лечение на Никол. Ако и вие искате да го подкрепите благотворителната кампания за Никол, може да го направите по банков път или чрез PayPal.

IBAN: BG46 UNCR 7000 1523 0967 34 BIC(SWIFT) код на Уникредит Булбанк: UNCRBGSF

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право