Полицията затяга контрола преди мача "Лудогорец" - "Арсенал"

Столичната полиция предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с футболна среща между отборите на ПФК „Лудогорец” и ФК „Арсенал”, който ще се играе днес от 21.45 часа на Национален стадион „Васил Левски“.

Както обикновено забранените за носене предмети са: огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и всякакви стъклени предмети, включително и флакони с парфюми. Малолетните ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и след попълване на декларация, припомнят по МВР.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

Фен-клубът на „Арсенал” в България организира за привържениците на отбора сборен пункт от 18.00 часа на пл. „Свети Александър Невски”. Оттам ще тръгне, съгласувано със Столичната община, шествие към националния стадион с маршрут по ул. „15 ноември”, бул. „Цар Освободител”, пл. „Орлов мост”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до сектор „Г” на стадиона. По протежение на шествието феновете ще бъдат съпровождани от полицейски служители.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи. Малолетни ще бъдат допускани на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена онлайн или взета от касите на стадиона.

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата.

Ангажимент на служители на СДВР е охраната на гостуващите фенове.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 19.45 часа.

Ограничения на движението

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва:

От 14.00 до 24.00 часа на 01 ноемрви 2016 г.:

- на моста пред Национален стадион „Васил Левски”;

- на ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, с изключение на местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент”.

От 20.00 часа на 1 ноември 2016 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:

- ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”;

- бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”;

- бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П.К. Яворов”.

От 19.00 часа на 1.11.2016 г. до приключване на мача се променя частично маршрута на автобусна линия № 75, като се скъсява маршрута ú до Военна академия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ