Полицията за инцидента на пътя в Пловдив: Никой от преките свидетели не е потвърдил, че е имало насилие

Жената, която твърди, че е ударена от шофьор на джип, показа медицинското си

Неочакван развой на казуса, който преди дни разбуни духовете в социалните мрежи. Полицията категорично отрича да има насилие на пътя край Пловдив на 5 септември.

Жената, която твърди, че тогава е ударена в лицето от водач на джип, докато придружавала линейката с пострадалия от инсулт свой съпруг, обаче, показа пред БТВ копие от медицинското си.

Единственият пряк свидетел на инцидента бил посъветван от разследващите да не говори повече пред медиите.

Според пловдивската полиция никой от преките свидетели на инцидента не е потвърдил думите на потърпевшата жена:

От снетите обяснения на всички присъстващи става ясно, че не се видели шофьора на БМВ-то да удря жената”, посочи ст. комисар Атанас Илков, директор на областната полиция.

"Шофьорът на джипа ме удари по лицето. Този човек знае, че ме удари, и този човек знае, че лъже”, посочва потърпевшата. Съпругът й потвърждава думите й.

Жената парамедик, която преди 2 дни заяви, че е видяла удара, потвърди отново думите си. Не застана пред камерата, защото била посъветвана тази сутрин от разследващи да не говори повече пред медиите: „Виждам този човек как е до колата и как ръката му удря жената. На госпожата после й беше зачервена челюстта”, категорична е Димитрина Николова.

Атанас Илков добави, че в обясненията й е казано, че е видяла ръката на водача на БМВ-то около стъклото, но не е видяла същинския удар.

Парамедиците заявиха, че били разпитани за първи път 4 дни след инцидента. В полицията няма и депозирано медицинско, твърди комисар Илков.

„Да, имам медицинско от съдебен лекар. Това медицинско е депозирано в Трето районно вчера в 10:30”, заявява пък потърпевшата.

Според медицинското, пострадалата жена е с контузия на главата, сътресение на мозъка и кръвонасядане по лицето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право