Полицията издирва 13-годишна, изчезнала от училище в Монтана

13-годишно момиче е напуснало училището и дома си в Монтана и вече десет дни е в неизвестност. Органите на реда безуспешно издирват детето и търсят съдействие от гражданите, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Лиляна Камелиева Кирилова напуснала учебните занятията във Второ СОУ в Монтана на 16 май и оттогава е в неизвестност. За откриване на ученичката полицията е провела серия от оперативно-издирвателни мероприятия, но те не са дали резултат.

Момичето не е намерено нито при свои близки и роднини, нито при приятели и познати. 13-годишната Лиляна е обявена за общодържавно издирване с мярка „задържане” като непълнолетна, напуснала дома си в кв. „Кошарник” в гр. Монтана, заявиха от областната дирекция. Според описанието на криминалистите изчезналата Лиляна Камелиева е на видима възраст 12-14 години, висока около 150-160 см, с нормално телосложение, права, черна дълга коса, продълговато мургаво лице, тънки вежди и дебели устни.

В момента на изчезването си тя е била облечена с черен панталон, червена тениска, бяло горнище с розови райета и червени обувки. Момичето няма документи за самоличност. Склонно е да лъже и да фантазира, уточниха от МВР и призоваха гражданите, които могат да дадат информация за местонахождението на ученичката, да уведомят най-близкото Районно управление на МВР или да се обадят на тел. 112, както и 096/ 396500 и 396491. Анонимността е гарантирана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право