Полицията конфискува 1579 ментета на известни марки обувки, дрехи и спортни екипи

Огромно количество стоки, обозначени с логото на известни марки, са иззети в сряда в Пловдив при съвместна операция на служителите от отдел "Икономическа полиция" и териториалната дирекция на НАП под ръководството на Районната прокуратура. Проверката е била извършена в 7 магазина в търговски център на ул. "Храбрец" и в още два обекта на ул. "Петко Д.Петков" и в жк "Тракия".

Конфискувани са общо 1579 артикула, всички с трайно пришити и инкрустирани търговски знаци, обект на изключително право, но използвани без правно основание. Става дума за спортни екипи и обувки, бельо, дрехи и аксесоари, означени със сходни или идентични знаци с тези на регистрирани търговски марки. Започнати са 6 бързи и 3 досъдебни производства по описа на отдел "Икономическа полиция" при Областна дирекция на МВР-Пловдив за извършени престъпления по смисъла на чл. 172"б" от Наказателния кодекс.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – [email protected] И [email protected]М

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право