Полицията на Капитолия разследва свои служители за щурма на привърженици на Тръмп

Капитолийската полиция на САЩ потвърди, че разследва някои от действията на своите служители по време на бунта от миналата седмица, след като агенцията получи сериозна критика за своя отговор на ситуацията, пише The Hill.

Изпълняващият длъжността началник на Капитолийската полиция Йогананда Питман публикува изявление в понеделник, в което се казва, че ведомството „активно преглежда видео и други материали с действията на някои служители на КП, които изглежда са в нарушение на разпоредбите и политиките на отдела“.

„Нашата служба за професионална отговорност ще разследва тези поведения с цел предприемане на дисциплинарни действия, до и включително прекратяване“ на служба, уточни Питман. „Няколко служители на КП вече са временно отстранени от длъжност в очакване на резултатите от разследванията срещу тях“. Изпълняващият длъжността шеф отбеляза, че разследванията около безредиците миналата сряда се провеждат в партньорство с „многобройни“ правоприлагащи органи. „Капитолийската полиция на САЩ, заедно със своите правоприлагащи партньори, работят за идентифициране и арестуване на лицата, замесени в унищожаването на имущество в Капитолийския комплекс на САЩ“, написа още Питман, която беше избрана вчера и е първата афроамериканка на поста.

Коментари

Задължително поле